Laden Evenementen

Kermisprogramma vrijdag 28 juli

Informatie
Datum:
28 juli 2023
-
29 juli 2023
Prijs: Gratis
Locatie:Binnenstad Tilburg

Wil jij op vrijdag 28 juli de Tilburgse kermis 2023 bezoeken? Groot gelijk! Er is namelijk gigantisch veel te doen. We kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, daarom een handig overzicht met de leukste evenementen en tips op een rijtje. Lees snel verder. 

Openingstijden kermisterrein vrijdag 28 juli

Op vrijdag 28 juli gaat de Tilburgse kermis om 12:00 uur open. De attracties sluiten vervolgens om 01:00 uur ’s nachts. De buitenevenementen mogen een uurtje langer door. Tot 02:00 uur dus. Dan nog niet uitgefeest? In de verschillende kroegen in de stad kun je uiteraard tot sluit doorfeesten.

Benieuwd naar de openingstijden op andere kermisdagen? Check dan dit artikel. 

Attracties op de Tilburgse kermis

Niet geheel onbelangrijk: de attracties op de Tilburgse kermis. Verdeeld over het kermisterrein staan namelijk honderden attracties.

Tip voor het hele gezin

In de Stadstuin van Villa Familla worden weer gratis Oud Hollandse spelletjes georganiseerd. Heel leuk om te bezoeken in combinatie met de Tilburgse kermis. Je vindt Villa Familla in het Dwaalgebied.

Minifestival LunaLunaLuna

In het Wilhelminapark vind je een bonte verzameling marskramers in theater, muziek en rariteiten. Het minifestival LunaLunaLuna is een theatrale oase voor intiem spektakel temidden van het jachtige kermisgeweld. Verwacht originele attracties, Tilburgse kunstenaars en fantasten.

Meuk op Maat – kermiseditie bij De Nachtzuster

Laat je onderdompelen in old-school fair sferen scoor een variatie aan vintage accessoires en kleding, onder het genot van een hapje en drankje. De dj’s draaien hitjes die je transporteren naar vruuger, er is een waarzegger die jouw toekomst kan voorspellen en je kunt toffe prijzen winnen met authentieke kermisspellen zoals blikgooien en grabbelen!

De leukste evenementen

Heb je zin om lekker te feesten op vrijdag 28 juli? Check dan hieronder een aantal toffe evenementen die dag.

Rewind X Disco Snolly X Papi Chulo in de Spoorzone

Disco Snolly – het welbekende discofeest uit onze stad – gaat uitpakken met haar eigen festival. Dit festival wordt vrijdag 28 juli georganiseerd in samenwerking met Rewind en Papi Chulo. Ingrediënten als disco, old school hitjes en tropische vibes zorgen voor het perfecte recept voor een heerlijk dagje dansen. Voor dit festival heb je kaartjes nodig.

Bug a Boo bij Doloris’ Rooftop

Zin in een avondje vol met de lekkerste hiphop, r&b, dancehall en afrobeats? Dan ga je naar Bug a Boo op de rooftop van Doloris. Je danst hier met het mooiste uitzicht over de stad de nacht tegemoet. Voor dit event heb je een kaartje nodig.

Zanger Alex, Wilbert Pigmans en meer in de Jupiler Bierhal

Het weekend begint goed in de Jupiler Bierhal. Vrijdag 28 juli treden Zanger Alex, Wilbert Pigmans, Stef Ekkel en DJ Coenio op. Toegang is gratis.

Billy the Kit en meer bij Villa Ananas

Tropische sferen bij Villa Ananas op het Piusplein. Billy the Kit, Jamie Johnson, Mr Bermuda, Stavros Martina en Iceman treden op. De toegang is helemaal gratis.

Jordy van den Boer en Wesley Klein in de Stadhuisstraat

In het gezellige horecastraatje wordt het weer één groot feest. Jordy van den Boer en Wesley Klein treden op. Uiteraard draaien de Stadhuisstraat-dj’s de lekkerste platen. Entree is gratis.

Muziek, theater en meer tijdens het Kraak Kermis Festival

Tijdens het Kraak Kermis Festival bij de Nieuwe Vorst kun je op vrijdag uiteraard weer genieten van muziek, theater en veel meer. Neem jij een kijkje?

StraatFeesie met DJ Daan Geeven

Het StraatFeesie voor Café de Baret, Bruin Kafee en De Vos en De Craen gaat vrijdag gestaag verder. DJ Daan Geeven draait de platen en de entree is gratis.

In The Alley

Liefhebbers van techno, tech house en aanverwante stijlen zijn in de Oranjestraat te vinden. Daar staat In The Alley op het programma. Op vrijdag draaien Luna Ludmila, Applescal, Fedya Hella en Enci de platen. De entree is gratis tot 22:00 uur, daarna betaal je €5,-.

Meer leuke feestjes

Naast buitenpodia, organiseren de diverse horecazaken ook hele toffe feestjes. Benieuwd wat er allemaal bij de kroegen te doen is? Check dan snel onze uit-agenda. Daar vind je het complete overzicht van de leukste feestjes tijdens de Tilburgse kermis.

In de sfeer komen

Ben je benieuwd wat je nu kunt verwachten van een dagje Tilburgse kermis? Vorig jaar ging presentatrice Gina July het kermisterrein op. Check in onderstaande video wat zij allemaal meemaakte.

Thuis sfeer proeven

Blijf jij liever thuis maar wil je toch iets van de Tilburgse kermis meekrijgen? Heb jij even geluk! De Tilburgse kermis wordt namelijk tien dagen lang uitgezonden op radio én tv in Nederland en België. Daar zorgen de honderden vrijwilligers van Kermis FM wel voor. Benieuwd hoe jij Kermis FM thuis kunt ontvangen?

Meer informatie

Nu ben je helemaal op de hoogte van wat er op vrijdag 28 juli tijdens de Tilburgse kermis te doen is. Wil je toch nog meer informatie? Dan zetten we wat handige links voor je op een rijtje.