Laden Evenementen

Kermisprogramma zondag 23 juli

Informatie
Datum:
23 juli 2023
-
24 juli 2023
Prijs: Gratis
Locatie:Binnenstad Tilburg

Tien dagen feest: dat is de Tilburgse kermis. Zo ook op zondag 23 juli. Wil jij die dag de Tilburgse kermis bezoeken en ben je benieuwd wat er allemaal op en rondom het kermisterrein te doen is? Wij zetten het op een rijtje. Zo begint deze dag al vroeg met de kermisrun over het terrein. Maar ook als je niet van het sporten bent en meer van het feesten, is er veel te doen. Lees snel verder. 

Openingstijden kermisterrein zondag 23 juli

Op zondag 23 juli gaat de Tilburgse kermis om 12:00 uur open. De attracties sluiten vervolgens om 01:00 uur ’s nachts, net als de buitenevenementen. Dan nog niet uitgefeest? In de verschillende kroegen in de stad kun je uiteraard tot sluit doorfeesten.

Tussen 12:00 – 14:00 uur staat de Blauwe Zondag op het programma. Dat betekent dat er geen geluid- en lichtprikkels zijn tussen 12:00 – 14:00 uur.

Benieuwd naar de openingstijden op andere kermisdagen? Check dan dit artikel. 

Attracties op de Tilburgse kermis

Niet geheel onbelangrijk: de attracties op de Tilburgse kermis. Verdeeld over het kermisterrein staan namelijk honderden attracties.

Straattheaterfestival in de Piushaven

Neem ook zeker een kijkje in de buurt van de Piushaven. Hier staat namelijk het gratis toegankelijke straattheaterfestival Porto Circolo op het programma. In er rondom het water zijn acht spectaculaire acts te zien, van een onderwaterjongleur tot evenwichtskunstenaars en veel meer.

De leukste evenementen

Zondag rustdag? Niet op de Tilburgse kermis. Op zondag 23 juli is er namelijk weer heel erg veel te doen. We zetten het voor je op een rijtje.

Jongerenfestival Legends of Tomorrow

Voor jongeren tot 18 jaar is over het algemeen maar weinig te doen op festivalgebied. Dat is tijdens de Tilburgse kermis wel anders. Op zondag staat namelijk het jongerenfestival Legends of Tomorrow op het programma in de Spoorzone. Artiesten als Bizzey en Emma Heesters treden op. De entree is gratis!

Glittertuin bij Doloris’ Rooftop

Zin in een feestje met het mooiste uitzicht op het kermisterrein? Glittertuin neemt het dak van Doloris’ over. Hier geniet je van de lekkerste disco, house en classics. Voor dit feestje heb je kaartjes nodig en de leeftijdsgrens is 18+.

Wilbert Pigmans, Jeffrey Heesen en vele anderen in de Jupiler Bierhal

Op zondag treden Wilbert Pigmans, Jeffrey Heesen, Irvine, Justen de Wildt en DJ Coenio op in de Jupiler Bierhal. De entree is uiteraard helemaal gratis.

STËLZ Sunday Sessions tijdens Villa Ananas

Op zondag staat er een STËLZ Sunday Session op het programma tijdens Villa Ananas op het Piusplein. Praia del Sol, Mr Bermuda, Marboo en Kevin Orduna zorgen ervoor dat jij lekker kunt dansen. De toegang is gratis.

Dragqueens in de Stadhuisstraat

In de Stadhuisstraat bereiden ze zich alvast op voor Roze Maandag. Naast de verschillende Stadhuisstraat-dj’s, treden er ook Dragqueens op namelijk. Toegang uiteraard gratis.

De Valse Start bij De Lollipop

Ook bij De Lollipop/Capt. J’s Hurricane bereiden ze zich voor op Roze Maandag. Op zondag staat er onder andere de verkiezing Tilburgs Best Drag Artist op het programma. De toegang is gratis.

Pop-up Cinema en veel meer tijdens het Kraak Kermis Festival

Het Kraak Kermis Festival vind je in de stadstuin van Theater De Nieuwe Vorst in de Willem II-straat. Op zondag 23 juli is hier weer van alles te doen. Benieuwd wat?

Studio Bangana In The Alley

Op zondag wordt In The Alley – het buitenpodium in het Oranjestraatje – gehost door Studio Bangana. French II, Rosa, Jeroen Erosie, Hekkla en King of Snake draaien de platen. De entree is gratis.

Hollandse avond op het Piusplein-Noord

Op de zondag wordt op het pleintje voor Café de Baret, Bruin Kafee en De Vos en De Craen een Hollandse avond georganiseerd. DJ Wouter Grandia zorgt voor de muziek en de toegang is gratis.

Meer leuke feestjes

Naast buitenpodia, organiseren de diverse horecazaken ook hele toffe feestjes. Benieuwd wat er allemaal bij de kroegen te doen is? Check dan snel onze uit-agenda. Daar vind je het complete overzicht van de leukste feestjes tijdens de Tilburgse kermis.

In de sfeer komen

Ben je benieuwd wat je nu kunt verwachten van een dagje Tilburgse kermis? Vorig jaar ging presentatrice Gina July het kermisterrein op. Check in onderstaande video wat zij allemaal meemaakte.

Thuis sfeer proeven

Blijf jij liever thuis maar wil je toch iets van de Tilburgse kermis meekrijgen? Heb jij even geluk! De Tilburgse kermis wordt namelijk tien dagen lang uitgezonden op radio én tv in Nederland en België. Daar zorgen de honderden vrijwilligers van Kermis FM wel voor. Benieuwd hoe jij Kermis FM thuis kunt ontvangen?

Meer informatie

Nu ben je helemaal op de hoogte van wat er op zondag 23 juli tijdens de Tilburgse kermis te doen is. Wil je toch nog meer informatie? Dan zetten we wat handige links voor je op een rijtje.