Agenda

kerstconcerten

Kerstconcerten in Concertzaal Tilburg: Anúna

Wanneer: 13 december 2019 Waar: Theaters Tilburg Entree: Verschilt per show
Bestel tickets

Kerstconcerten in Concertzaal Tilburg: Anúna

Concertzaal Tilburg viert de feestmaand met vier kerstconcerten. Van een Ierse kerst en  een winterse Tsjaikovski tot Spaanse barokmuziek.

13 december: Anúna

Het Ierse koor Anúna trapt af op 13 december en betovert met mystieke zang vol bezieling. Het koor put inspiratie uit zowel religieuze bronnen als uit oude, wereldse folkverhalen. Het is inmiddels traditie dat het koor ons land in december aandoet met een sfeervol kerstconcert. Door de combinatie van de a-capellazang, prachtige kostuums en flakkerend kaarslicht creëert Anúna de ultieme kerstsfeer.

18 december: De Notenkraker

De philharmonie zuidnederland brengt op 18 december Tsjaikovski’s kerstsprookje De Notenkraker. Speciaal voor de donkere dagen selecteerde chef-dirigent Dmitri Liss de mooiste delen uit deze balletmuziek. Ook klinkt het stralende Vioolconcert van Mendelssohn, met als solist violist Augustin Hadelich.

21 december: Misa Criolla

Música Temprana brengt op 21 december een creoolse mis: Misa Criolla van de Argentijnse componist Ariel Ramírez. Criollo’s zijn de afstammelingen van Europese kolonisten in Latijns-Amerika. Die diverse invloeden hoor je terug in deze populaire mis, waarvan de cd-opname met José Carreras miljoenen keren over de toonbank ging. Música Temprana maakte een opname van de mis, die een 10 kreeg in online muziekmagazine Luister. Vlak voor kerst is deze uitvoering live te horen in de concertzaal, samen met andere vocale barok- en volksmuziek uit Spanje en Zuid-Amerika.

23 december: Mariaverspers

De Nederlandse Bachvereniging viert op 23 december kerst in Concertzaal Tilburg met de jubelende Mariavespers. Een kleurrijk meesterwerk, waarmee Monteverdi bewees op eenzame hoogte te staan. Hij maakte met deze Vespers de overstap naar de vroege barok, met meer ruimte voor de emotie. Bij de Nederlandse Bachvereniging, onder leiding van Andrew Parrott, horen we dat zeker terug. Wie dit monumentale werk hoort, vergeet het nooit meer.

Locatie

Reageer op dit bericht