Laden Evenementen

Kijk “Here We Move Here we Groove” bij Smederij Cinema

Informatie
Datum:
03 november 2021
Tijd:
19:30 tot 22:00
Prijs: €9,75

Dé filmavond in Club Smederij keert op 3 november terug met de opzwepende muzikale vertelling van de documentaire ‘Here We Move Here we Groove’. Er wordt niet alleen naar film gekeken, als afsluiter is er ook nog een gesprek met de regisseur Sergej Kreso. Een filmvertoning in samenwerking met het In-Edit muziek filmfestival.

Here We Move Here we Groove

In de film volgen we DJ Robert Soko, groot geworden met zijn Balkan Beats, die met hulp van refugee-muzikanten op zoek gaat naar een nieuw geluid van Europa. De film werd onlangs genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste lange documentaire. Club Smederij is vooralsnog de enige plek in Tilburg waar de film wordt vertoond.

Robert Soko weet dat je moet bewegen om te overleven. Toen hij als tiener vluchtte voor de oorlog in Joegoslavië gebruikte hij westerse muziek en opzwepende Balkanritmes om culturen te mixen, en groeide uit tot een beroemde Balkan Beats-dj in Berlijn en de Europese clubscene. In reactie op de veranderingen in de wereld en ook uit behoefte aan inspiratie gaat Soko met zijn taxi op zoek naar nieuwe migranten om muziek mee te mixen; naar muzikanten die huis en haard achter zich hebben gelaten. Die vindt op zijn geboortegrond, waar stromen vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan passeren, op weg naar hun gedroomde eindbestemming Berlijn. De ontmoetingen doorbreken muzikale grenzen en laten de veranderde identiteit van Europa zien.

 

Interesse?

Wil jij hier bij zijn? Ga dan naar de website van Club Smederij voor meer informatie en kaartjes.