Agenda

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2020 in de Bibliotheek Heyhoef

Wanneer: 30 september 2020 om 15:30 uur tot 10 oktober 2020 om 17:00 uur Waar: Bibliotheek Midden-Brabant Entree: Gratis
Bestel tickets

Kinderboekenweek 2020 in de Bibliotheek Heyhoef

De Bibliotheek Heyhoef organiseert op diverse data in de kinderboekenweek leuke activiteiten. Er is zelfs een minimuseum! Kinderboeken met het thema ‘En toen?’ staan centraal in de Kinderboekenweek van 30 september tot en met 10 oktober.

Kinderboekenweek 2020

Je kunt meedoen met allerlei leuke activiteiten. Je moet je wel van te voren aanmelden dit kan door te mailen naar: heyhoef@bibliotheekmb.nl.

Het programma

En toen, je eigen kinderboek, Boem!
Start van het Jeugdschrijfatelier ‘De SchrijFFabriek’. Onder begeleiding van Frank van Pamelen schrijven de deelnemers in deze workshop hun eigen kinderboek.

Maak je eigen retrogame
Ga aan de slag met het maken van je eigen retro gamelevels met het computerprogramma Mega Man Maker.

Dansworkshop Back to the Future
Samen met Vive Massar, professioneel dansdocente en tevens werkzaam bij Dansstudio Jump, gaan de kinderen het verschil tussen dansen van vroeger en nu ervaren.

Voorlezen
Leesconsulente Doreth leest voor uit het boek ‘De steen en de tijd’ van Rian Visser. Een grote zwerfkei maakt een reis over de aarde vanaf de ijstijd tot nu. Als het ijs smelt, komen er mensen om hem heen wonen en hij wordt hun beschermer. Later komen ridders voorbij daarna wordt hij verplaatst naar de stad. Samen met Cultuur BSO Studio-T mogen peuters en kleuters aan de hand van het voorgelezen verhaal eigenzinnige kunstwerkjes maken.

Bibliotheek Heyhoef Toont
De verrassingsfilms voor onder-, midden- en bovenbouw worden met een kort spel bepaald. De filmmiddag wordt afgesloten met een bijpassende opdracht die de fantasie prikkelt.

Minimuseum Bibliotheek Heyhoef: ‘Schrift van vroeger tot nu’
In het minimuseum kunnen kinderen experimenteren met letters schrijven in verschillende geschriften. Ze kunnen zich verdiepen in het schrift door mee te doen met een speurtocht en het schrift en alfabet ontdekken met het lettermuseum van Lorenzetti.

Bibliotheek ’t sant

In de Bibliotheek ’t Sant treedt jeugdtheatergroep Van Niks en Van Alles op met een voorstelling over de allergrappigste oma Nellie die in de kinderboeken duikt.

Terug in de tijd

Tijdens deze Kinderboekenweek staat alles in het teken van geschiedenis en verhalen van vroeger. In de Bibliotheek in Berkel-Enschot kunnen de kinderen dankzij het greenscreen terug in de tijd reizen. Tijdens de workshop ‘Terug in de tijd’ ontmoeten de deelnemers allerlei dieren die vroeger leefden. Ze kunnen op de foto met hun favoriete dinosaurus of met een sabeltandtijger bijvoorbeeld.

Onthulling Peron geluk

In de Bibliotheek LocHal is woensdag 30 september de feestelijke opening van Perron Geluk op de jeugdafdeling. Illustrator Rick de Haas (bekend van Mees Kees en de Gorgels) maakte dit Perron extra bijzonder met zijn muurschildering vol bekende Tilburgse historische plekken.

Praktische informatie

Tijden verschillende activiteiten:

  • 30 september van 15:30 tot 17:30: start jeugdschrijfatelier 8-13 jaar.
  • 30 september van  14:30 tot 15:30: onthulling Perron geluk in de LocHal
  • 2 oktober van 15:30 tot 17:00: retrogame.
  • 3 oktober van 10.30 tot 12.45: dansworkshop 8-12 jaar.
  • 6 oktober van 9.30 tot 10.30: voorlezen.
  • 1 oktober van 15.00 tot 17.30: film groep 3-4.
  • 3 oktober van 15.00 tot 17.30: film groep 5-6.
  • 8 oktober van 15.00 tot 17.30: film groep 7-8.
  • Doorlopend van 30 september tot 10 oktober: minimuseum.

Locatie