Kindermuziekweek bij De Bibliotheek ’t Sant

Informatie
Datum:
03 april 2023
Tijd:
15:30 tot 16:15
Prijs: gratis
Locatie:Wijkcentrum ’t Sant

Kindermuziekweek 2023 met het thema ‘De Wereld Rond’; bij Bibliotheek ’t Sant willen ze dit niet zomaar voorbij laten gaan! Op maandag 3 april kun jij tussen 15:30 uur en 16:15 uur komen luisteren naar een voorlezing, dit is gratis!

Over de middag

Kom jij gezellig met je mama/papa, opa/oma of iemand anders naar deze supertoffe muzikale vertelling luisteren? Michelle leest een mooi verhaal voor uit het prentenboek geschreven  ‘Het wilde dierenorkest’. Daarnaast gaan we samen met muziekinstrumenten aan de slag. Leeftijd: 2 t/m 6 jaar samen met begeleider. Aanmelden mag, maar hoeft niet. Je kunt jezelf aanmelden via sant@bibliotheekmb.nl.

Waarom voorlezen?

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen, hebben namelijk een grotere woordenschat. Al in de eerste levensjaren van het kind wordt de basis gelegd voor lezen en leesplezier. Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen, zijn later gemotiveerd om zelf te leren lezen. Ze blijken bovendien taalvaardiger te zijn, teksten beter te begrijpen en hebben meer succes op school dan kinderen die niet of heel weinig zijn voorgelezen. Dit voorleeshalfuurtje wordt verzorgd door de Bibliotheek ’t Sant, in samenwerking met ContourdeTwern.

Praktische informatie

  • Maandag 3 april;
  • 15:30 uur tot 16:15 uur;
  • Gratis;
  • Locatie: Wijkcentrum ’t Sant, Beneluxlaan 74.