Laden Evenementen

Kinderuniversiteit bij Tilburg University

Informatie
Datum:
15 maart 2023
Tijd:
15:00 tot 16:00
Prijs: Gratis
Locatie:Universiteit Tilburg
Tilburg university

Neem plaats in de collegebanken van de universiteit, en volg een les van een echte professor. Tilburg University nodigt kinderen van 9 t/m 14 jaar uit voor de Kinderuniversiteit op woensdag 15 maart. Professor Igor Mayer vertelt over zijn onderzoek naar ‘serious games’. Deelname is gratis, wel even aanmelden van tevoren.

College: kun je de wereld verbeteren door te gamen?

Het klinkt voor veel kinderen als een droom: de wereld beter maken door (computer)games te spelen. Maar het kan echt! Professor Igor Mayer doet onderzoek naar ‘serious games’. In deze spellen wordt een weergave gegeven van de werkelijkheid, die net echt lijkt. Daardoor kun je op een veilige manier dingen uitproberen, oefenen of testen. En zo kunnen serious games gebruikt worden om echte problemen op te lossen.

Over de Kinderuniversiteit

De Kinderuniversiteit is een college door een professor van de universiteit, voor kinderen van 9-14 jaar. Zo kun je ervaren hoe het is om aan de universiteit te studeren en leer je over het onderzoek dat er wordt gedaan. De colleges gaan elke keer over een ander thema: van superdiversiteit tot robots, van het klimaat tot het brein. Deelname is gratis. De Kinderuniversiteit wordt georganiseerd door Tilburg University Junior.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het Kindercollege? Neem dan snel neen kijkje op de website van Tilburg University. Aanmelden voor de college kan hier!