Agenda

Kloosterwandelingen naar de Zusters van Liefde

Wanneer: 2 december 2021 van 13:15 tot 16:30 Waar: TijdLab Entree: Gratis

Kloosterwandelingen naar de Zusters van Liefde

Het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) staat in het najaar in het teken van ‘Tilburgs Kloosterleven’ en organiseert in samenwerking met de Zusters van Liefde en Judith Kuijpers kloosterwandelingen naar en bij de Zusters van Liefde. Vertrek vanaf het TijdLab.

Kloosterwandelingen

De kloosterwandelingen bieden je een uniek inkijkje in de congregatie van de Zusters van Liefde en de fascinatie van kunstenaar Judith Kuijpers met ‘het kloosterleven’.

Judith heeft in 2009 in opdracht van de gemeente Tilburg een kunstwerk mogen maken als eerbetoon aan de Zusters van Liefde, ‘de Zusters in Staal’. Tijdens de wandeling hoor je over het ontstaan van dit kunstwerk en over drie andere werken die zij heeft ontwikkeld in Tilburg.

Na de kunstwandeling word je ontvangen bij de Zusters van Liefde aan de Oude Dijk in Tilburg waar je samen met zuster Veerle De Belder een bezoek brengt aan het congregatiemuseum en daarna wordt meegenomen in de kunst van het iconen schilderen door zuster Delian de Brouwer die daar een expert in is.

Deelnemen

Het programma duurt van 13.15 tot ca. 16.30 uur. Voor een kopje koffie/thee wordt gezorgd. Deelname is gratis. Wel tevoren aanmelden via tijdlab@bibliotheekmb.nl onder vermelding van de datum van rondleiding. Het aantal deelnemers is beperkt.

Locatie