Laden Evenementen

Koefnoen in Schouwburg Concertzaal Tilburg

Informatie
Datum:
13 mei 2022
Tijd:
20:15 tot 21:45
Prijs: €28
Locatie:Schouwburg Tilburg

Jarenlang was Koefnoen niet van de televisie weg te slaan. Na vijftien succesvolle seizoenen trekken de heren nu met hun persiflages, types en imitaties het theater in: helemaal live! De nieuwe voorstelling is op donderdag 12 en vrijdag 13 mei te zien in Schouwburg Tilburg.

Een scherpe, wervelende, satirische theaterrevue over veranderen, vernieuwen of vastroesten. Dat is de voorstelling die eruit rolde na een jaar van hamsteren, huidhonger en hoestschaamte. Langzaam krabbelen we weer op uit de lockdownmodus. Wat is er veranderd? Wat doen we nu? Hebben we elkaar voor de gek gehouden of zijn we gek gemaakt? Wordt het een stap terug of een sprong vooruit? Met behulp van bekende typetjes en confronterende sketches nemen Owen Schumacher, Paul Groot en Jeremy Baker de mensheid op de hak. Kiki van Deursen en Sanne Franssen maken hierbij de cast compleet.

De geschiedenis van Koefnoen

Als schrijvers en acteurs waren Schumacher, Groot en Baker de drijvende kracht van het satirische televisieprogramma Koefnoen, waarin ze wekelijks commentaar op het nieuws en de tijdgeest gaven door middel van sketches, filmpjes en parodieën. Jarenlang trok het programma op zaterdagavond gemiddeld zo’n miljoen kijkers. Koefnoen was herkenbaar door persiflages en eigen types en samen met hun kijkers ontwikkelden ze een oog voor situaties, verschijnselen en mensen. De eerste aflevering werd uitgezonden op 17 september 2004 en de laatste aflevering op 15 oktober 2016. In 2006 wint Koefnoen de Zilveren Nipkowschijf voor beste televisieprogramma van het jaar.

Verkoopinformatie

Het concert is te zien op donderdag 12 mei en vrijdag 13 mei om 20:15 uur in Schouwburg Tilburg. Tickets zijn te koop vanaf €28,00 via deze website of 013 – 543 22 20.