Laden Evenementen

Kom erbij: nieuwe mensen ontmoeten in de bibliotheek!

Informatie
Datum:
28 september 2023 00:00
-
24 oktober 2023 00:00
Prijs: gratis

Een gratis kopje soep én verhalen delen: in verschillende bibliotheken in en rondom Tilburg kun je komende weken aanschuiven bij een Oma’s -Soep Speedate. Ook staan er #onverwachteontmoetingen, een workshop kaarten maken en een Friend Speedling-avond op het programma. Meedoen aan deze activiteiten is gratis.

Tijdens de Oma’s Soep Speedate in de Bibliotheken ’t Sant, Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk, ontmoeten jong (14-27 jaar) en wat ouder (65+) elkaar voor een verrassend gesprek. Wijze lessen worden gedeeld en er wordt vooral ook veel gelachen.

Het beste recept tegen eenzaamheid
De Bibliotheek Midden-Brabant organiseert deze speeddates in de Week tegen Eenzaamheid samen met Oma’s Soep, een stichting die in verschillende steden door het hele land jong en oud samenbrengt om eenzaamheid tegen te gaan. Ze organiseren kookdagen waarbij jong en oud samen koken, zoveel mogelijk van lokale, overgebleven groentes. Oma’s Soep is ook te koop in supermarkt; van de opbrengst worden sociale activiteiten georganiseerd voor ouderen.

Makkelijk mensen ontmoeten
In de Bibliotheek lopen zoveel verschillende mensen binnen, dat het een perfecte plek is voor leuke gesprekken. Om iedereen die het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten een beetje op weg te helpen,
zijn er deze maand extra veel ontmoetingsactiviteiten. Kijk voor alle activiteiten en meer informatie daarover op bibliotheekmb.nl/komerbij