Laden Evenementen

Kom naar de expositie ‘Uit de diepte’ bij PARK 013

Informatie
Datum:
23 april 2022 13:00
-
12 juni 2022 17:00
Prijs: Gratis
Locatie:Park 013
Uit de diepte

Van 23 april tot en met 12 juni ‘22 tonen kunstenaars Johan Tahon (1965, België) en Ronald Zuurmond (1964, Nederland), beide eenlingen met wederzijds grotere interesse in elkaars werk, nieuwe werken. Beelden van Tahon en schilderijen van Zuurmond komen onder de titel Uit de diepten samen in een installatie, verwijzend naar Psalm 130 (volgens de Hebreeuwse tekst een pelgrimslied). De titel luidt: ‘de eenzame reiziger op weg van niets naar niets de profundus bidt in het holst van de nacht, verlangend naar antwoord van God’, aldus Piet Gerbrandy in De jacht naar het sublieme (2014). 

Mooie samenwerking

Tahon en Zuurmond herkennen zich in elkaars werken. Deze herkenning, en wederzijdse interesse, vormt het vertrekpunt voor de realisatie van de installatie in PARK. Hun werken lijken ook uit dezelfde bron, ofwel dezelfde diepte, te komen. Vanuit daar doemt een antwoord op in de vorm van beeld.

Beide kunstenaars leven en werken tevens teruggetrokken. De donkerte verschaft hen de stilte en concentratie om in de beste conditie te kunnen werken aan een eigen wereld van beelden en schilderijen. Een wereld die ons zowel een fysieke als visuele ervaring geeft. De manier waarop Tahon en Zuurmond werken laat letterlijk diepe sporen na in klei, gips en verf. Een intensieve wijze die veel tijd en aandacht vraagt. Tijd om te hernemen, overnieuw te doen, eroverheen te gaan, te werken met ontevredenheid en kantelingen: zoekend naar werken die los van de tijd lijken te staan. Naar werken waarvan het lijkt alsof ze er altijd al zijn geweest, en ook nooit meer zullen verdwijnen.

Enthousiast?

Uit de diepten wordt geopend op zaterdag 23 april om 16:00 uur. PARK is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur en op afspraak. Toegang is gratis.