Laden Evenementen

Kruikenloop 2023

Informatie
Datum:
18 februari 2023
Tijd:
11:11 tot 13:00
Locatie:RKSV Sarto Complex

Het is ondertussen een echte traditie geworden: de Kruikenloop. De 36e Kruikenloop start op zaterdag 18 februari om 11:11 uur. Voor veel hardlopers is de Kruikenloop dan ook de start van carnaval in Kruikenstad.

Menig hardloper uit de regio Tilburg start het carnavalsseizoen met de Kruikenloop de start is om 11:11 uur, waardoor je nog ruim op tijd bent voor D’n Inhaol. De organisatie is in handen van Tilburg Road Runners en RKSV SARTO.

Afstanden Kruikenloop

De afstanden zijn voor iedereen. Of je nu een recreant bent, een wedstrijdatleet of voor de beginnende hardloper die wil meedoen aan een van de gezelligste hardloopevents van Tilburg. Het hoofdnummer is 15 kilometer. Daarnaast zijn er ook lopen van 5 kilometer, 10 kilometer en is er een jeugdloop van 1.111 meter.

15 km

De lopers (wedstrijdatleten en recreanten) worden ingedeeld in de volgende categorieën:
Mannen: Senioren; M35; M45; M55
Vrouwen: Senioren; V35; V45
In elke categorie is er voor de eerste 3 gefinishte deelnemers een geldprijs beschikbaar.

5 km en 10 km

Op deze afstanden zijn er prijzen voor de eerste drie dames en de eerste drie heren.

Jeugdloop

Voor de jeugd t/m 13 jaar is er een parcours uitgezet over 1.111 meter. Het startschat valt om 11:15. Er zijn 2 categorieën, t/m 9 jaar en 10 t/m 13 jaar. Voor deze categorieën is zowel voor de eerste 3 gefinishte meisjes als voor de eerste 3 gefinishte jongens een prijs beschikbaar.

Prijzen voor mooist verklede lopers

Natuurlijk loop je tijdens de Kruikenloop verkleed in je mooiste outfit. Daarom is er voor de deelnemer die het mooist, opvallendst of ludiekst verkleed is een toffe bokaal en prijs. Daarnaast is er dit jaar ook een prijs voor de leukste/mooiste groep lopers. De drie best verklede Kruikjes en Kruikkinnetjes krijgen ook een leuke prijs.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Kruikenloop 2023 kun je terecht op de website van Kruikenloop.