logo
Laden Evenementen

Kumba Kumusha in de Hall of Fame

Informatie
Datum:
27 mei 2023 16:30
-
28 mei 2023 02:00
Prijs: €7
Locatie:Hall of Fame

Eindelijk weer een Tilburgs festival voor wereldmuziek! Het was best even een uitdaging. Publiek en middelen vinden voor een nieuw festival met wereldmuziek. Maar het komt er nu toch! In iets afgeslankte vorm weliswaar maar nog steeds met een ronkend programma en een spetterende afsluiting door de bekende band Pink Oculus. Lees snel verder!

Voor slechts €7,- wordt je tot diep in de nacht ondergedompeld in de opzwepende beats van muziekpioniers uit Afrika, activistische beeldende kunst en dans van Fontys talent Gahliah Conroy. Dit multiculturele festival wordt georganiseerd in aanloop naar de herdenking van ons slavernijverleden, maar het is in eerste instantie een ontdekkingsreis langs muzikale verhalen uit andere culturen.

Schurend en toegankelijk

Dennis Bernaerts is Tilburgs lopende encyclopedie als het gaat over wereldmuziek. Noem een land, een regio binnen dat land en een genre en de namen van de artiesten rollen zo uit zijn mond. Hij paste zijn kennis al langer toe als maker van het radioprogramma exotische verhalen van het middenrif, bij het alternatieve Tilburgse station N.A.Radio, maar hij wilde meer. Het idee: een nieuw festival voor wereldmuziek, in de traditie van Mundial, maar inhoudelijk nóg activistischer. De programmering: tussen schurend en toegankelijk, maar altijd verrassend.

Slechts €7,-

Ondanks de Tilburgse traditie op het gebied van wereldmuziek, duurde het nog best even voordat het publiek het festival wist te vinden. Het is natuurlijk ook wel een uitdaging, een onbekend festival branden in het Pinksterweekend, tijdens de Meimarkt. Omdat er iets minder kaartjes werden verkocht dan aanvankelijk gehoopt ging het festival van drie locaties naar een locatie en is de prijs van een ticket nu verlaagd naar €7,-. De Hall of Fame wordt nu het enige podium voor Kumba-Kumusha en barst tussen 16:30 en 02:00 u ’s nachts uit zijn voegen van de muzikale verrassingen.

Nyege Nyege (horny horny)

Bijzonder is Nyege Nyege showcase: een keur van artiesten uit alle hoeken van het Afrikaanse continent. Zo is er de Frans-Ghanese zangeres Pö die muziek maakt tussen rap en noise en Afrikaanse volkstradities en de Oegandese Afrorack die met eigen handen een modulaire synthesiser bouwde. Menzi Shabane uit Durban is een pionier van de Gqom-stijl. Afrofuturisme om geesten mee op te roepen. Het festival begint om half vijf buiten de Hall of Fame, met een optreden van Surinaams koor Pramisi en een spectaculair kunstwerk van Tommy van der Loo (we houden het even geheim, maar het is iets met rook en vuur). Kumba-Kumusha sluit af met dichter en zangeres Pink Oculus. Mooie diepe bassen, heldere tintelingen, Ritmes die soms aarzelen, soms fier voortstappen.

Tickets

Tickets kun je reserveren via de site van de Hall of Fame. Mensen die eerder een duurder kaartje hebben gekocht, voor de eerdere meer uitgebreide festival-versie die op meerdere locaties stond, krijgen hun teveel betaalde geld terug. Bekijk het volledige programma op www.kumbakumusha.com!