Agenda

Kunstpad

Kunstpad in het buitengebied van Tilburg

Wanneer: 19 september 2020 om 11:00 uur tot 27 september 2020 om 17:00 uur Waar: De Siptenpad 8-10 Entree: Gratis

Kunstpad in het buitengebied van Tilburg

Waterland Kunstpad Tilburg organiseert een kleinschalig, gratis en toegankelijk kunstproject. Van 19 september tot en met 27 september kun je vanaf 11:00 uur tot 17:00 het kunstpad bewonderen. 

Water is een zeer actueel thema binnen de klimaatveranderingen en daarmee ook de rol die water speelt in het leven op aarde. Het maakt onze afhankelijke relatie met de natuur duidelijk. Het oproepen van vragen die over die relatie gaan is gemakkelijker in de natuur dan in de stad. In Nederland is de wilde natuur niet binnen handbereik, maar er is natuurlijk wel een buitengebied.

Kunstpad

Aan de Oude Leij van Tilburg presenteren kunstenaars een route, waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. Een plek waar de moderne stedelijke mens via zijn eigen taal van cultuur kijkt naar zijn beleving van de natuur. De route die een aanzet kan zijn voor een reis waarvoor niet gevlogen hoeft te worden naar verre bestemmingen. Een reis die zelfs binnen de gemeentegrens door de Tilburgers op de fiets gemaakt kan worden.

Vervoer

Ze vragen je zoveel mogelijk met de fiets te komen, omdat er op het terrein de mogelijkheid is om je fiets neer te zetten. Mocht je toch met de auto komen is er een mogelijkheid te parkeren bij het golfterrein Prise d’Eau op P2. De verbinding met het openbaar vervoer is helaas niet optimaal. Verder ligt het Waterland Kunstpad in een privé bos, deze is helaas moeilijk toegankelijk voor rolstoelen.

Meer info

  • Aanvang: vrije inloop elke dag van 11:00 u tot 17:00.
  • Locatie: De Siptenpad 8-10, Tilburg.
  • Reserveren is niet nodig.

Voor overige informatie kun je kijken op de website.

Locatie