Agenda

Kunstwandeling Theresia

Kunstwandeling door wijk Theresia

Wanneer: 28 november 2020 om 09:00 uur tot 29 november 2020 om 23:59 uur Waar: Stadstuin Theresia Entree: Gratis

Kunstwandeling door wijk Theresia

Een kunstwandeling in deze tijd? Dat is een begrijpelijke vraag die de organisatoren vanuit Stadstuin Theresia zichzelf ook hebben gesteld. Juist nu bleek het enthousiasme van wijkbewoners met gastramen én exposerende kunstenaars ongekend. Vol vertrouwen in een nieuw samen waarin wijkbewoners en andere Tilburgers in creativiteit verbinden, is op 28 en 29 november de 1e editie van Kunstwandeling Theresia.

Wijk Theresia vol creatief talent

Eline Somers-Segers van Stadstuin Theresia benaderde Dorith van der Lee (exposities achter de ramen van het Metropolitan Museum | Tilburg) om mee te denken over kunstzinnige activiteiten voor de wijk. Gezien de creativiteit en het talent in wijk Theresia kwam een te organiseren ‘kunstwandeling’ al gauw ter sprake. Het was een logische stap om krachten te bundelen met beeldend kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen (oprichter van ‘Pakje Kunst’) vanwege zijn succes met een eerdere kunstwandeling in de wijk het Goirke/Hasselt. Voor Superstedeke is de kunstwandeling een laatste moment van zichtbaarheid in de wijk. Medeorganisator Marika Taborsky (Kunstlab) zorgt samen met kunstenaars van Superstedeke voor een memorabel afscheid.

Voor deze eerste editie van de kunstwandeling hebben we het gebied tussen het WilhelminaparkVeldhovenring-Nijverstraat-Gasstraat-Van Mierlostraat-Buitenstraat-Lange NieuwstraatStedekestraat geselecteerd. Buurtbewoners en kunstenaars reageerden enthousiast en inmiddels hebben we 45 locaties, ook de ateliers bij Superstedeke laten zich goed zien. Achter elke raam kan men een kunstwerk vinden , hetzij persoonlijk eigendom, hetzij beschikbaar gesteld door een kunstenaar. Fotograaf Gerdien Wolthaus Paauw maakt impressiefoto’s tijdens de Kunstwandeling en stelt deze kosteloos ter beschikking aan de organisatie voor PR en gebruik op sociale media, waaronder de Facebookpagina van het evenement. Recent publiceerde Gerdien Zul je met mij – foto-essay over liefdevol rouwen. Tijdens de kunstwandeling exposeert ze hiermee in Stadstuin Theresia

Meer informatie

Het boekje met de route en 45 locaties is hier te downloaden en vanaf 27 november (gratis) op te halen bij Stadstuin Theresia, Theresiastraat 15a. Voor meer info check de website. 

 

Locatie