Laden Evenementen

Lachen om Tilburgse humor tijdens de 48e editie van het Leuterconcours

Informatie
Datum:
13 januari 2024
-
14 januari 2024
Locatie:Schouwburg Tilburg

K.V. de Fènpruuvers organiseert op 13 januari -onder licentie van Carnavalsstichting Tilburg- de 48e editie van het Leuterconcours. Tijdens het Leuterconcours wordt er gestreden om de titel Opperleuterèr 2024. Benieuwd? Lees snel verder!

De voorselectie voor het Leuterconcours vindt plaats op zaterdag 16 december 2023 in De Pelgrimhoeve, Pelgrimsweg 27 Tilburg, aanvang 20.00 uur. Van de deelnemers aan de voorselectie gaan maximaal 7 deelnemers door naar hèt tonpraot-evenement van het jaar. Het Leuterconcours 2024 vindt plaats op zaterdag 13 januari 2024 in de Concertzaal van Tilburg.

Wat is het Leuterconcours

Het Leuterconcours is hét tonpraot-evenement van Kruikenstad, dat georganiseerd wordt door K.V. de Fenprúuvers. Tonpraoten? Dat is een soort van amateurcabaret, uitgevoerd in het plaatselijke dialect van de tonpraoters. Op het podium staat een ton, waarin de tonpraoter een typetje speelt. De nodige grappen en woordspelingen passeren natuurlijk de revue!

De Leuterèrs worden gekozen tijdens het Vurleuteren dat enkele weken van tevoren plaatsvindt. Tijdens het Leuterconcours strijden de zeven Leuterèrs voor de begeerlijke titel: Opperleuterèr van Kruikenstad!

Aanmelden

Wil jij meestrijden om de titel Opperleuterèr 2024? Meld je dan vóór 1 december aan via leuteren@fenpruuvers.nl.

Kaartje kopen

Wil je hier graag bij zijn? Houd dan de website van K.V. de Fènpruuvers goed in de gaten!