Laden Evenementen

Leer Tilburg en de Tilburgers kennen in het T-Café

Informatie
Datum:
30 juni 2022 15:30
-
10 november 2022 17:00
Prijs: Gratis
T-cafe

Voor nieuwkomers is het altijd een zoektocht waar zij terecht kunnen met vragen, wensen en ambities. Vanuit die wens hebben Broodje Aap & Linke Soep, de Bibliotheek LocHal en Taalhuis MST Tilburg samen het initiatief genomen om een fysieke plek te creëren waar nieuwe Tilburgers de stad en elkaar kunnen leren kennen. Dat is het nieuwe Tilburgse T-Café wat gratis en zonder aanmelding te bezoeken is.

Het T-Café

Het T-Café is een terugkerende activiteit in Tilburg die georganiseerd wordt op verschillende locaties door verschillende organisaties. Nieuwe Tilburgers kunnen er kennis maken met elkaar, met de Tilburgers en de verschillende organisaties in het sociale domein leren kennen. Organisaties kunnen zich aansluiten om een T-Café te organiseren en zichzelf te presenteren. Zo kunnen zij het voor nieuwe Tilburgers makkelijker maken om binnen te komen bij hun organisatie. Nieuwe Tilburgers kunnen in het T-Café op een laagdrempelige manier kennis maken met de verschillende organisaties in de stad en ontdekken wat er te doen is.

Tijdens ieder T-Café wordt informatie gegeven over de organisatie en wat je er allemaal kunt doen. Daarna zijn er gesprekken en activiteiten over onderwerpen die bij de organisatie passen. En natuurlijk is er in de T-Cafés ruimte voor ontmoetingen, goeie gesprekken en een kop thee of koffie etc. Een groep van vaste vrijwilligers helpt om het gesprek te voeren, te helpen bij de Nederlandse taal, vragen te beantwoorden, de weg te wijzen en contacten te leggen.

Praktische info

De eerste drie T-Cafés zijn al gepland:

  • Thema: ‘Proeven van culturen’

Broodje Aap & Linke Soep, 30 juni 15.30- 17.00 uur, reinevaarstraat 55.

  • Thema: ‘Samen begrijpen we elkaar’

Taalhuis MST Tilburg, 22 september 15.30- 17.00 uur, gasthuisring 54a.

  • Thema: ‘Op de bibliotheek kun je bouwen’

De Bibliotheek LocHal, 10 november 15.30- 17.00 uur, Burgemeester Brokxlaan 1000.