Laden Evenementen

Leijpark als vanouds decor voor Koningsdag in Tilburg!

Informatie
Datum:
27 april 2022
Tijd:
12:00 tot 17:30
Prijs: Variërend
Locatie:Leijpark
Leijpark Koningsdag
Na twee jaar afwezigheid is het grootste gratis familiefestival weer terug van weggeweest! Op woensdag 27 april is iedereen welkom in het Leijpark om samen Koningsdag te vieren. Tussen 12:00 en 17:30 uur is er weer van alles te beleven voor jong en oud. Een bonte mix van muziek, dans, kindermarkt en demonstraties van uiteenlopende verenigingen, bieden volop vertier voor het hele gezin.

Voor kinderen

Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op de springkussens en de klim- en klauterhelling. De clown en schminkhoek zijn aanwezig. Je kunt diverse sporten uitproberen of bij de verenigingen meer informatie krijgen hierover. Ook is er een stoomtreintje op een miniatuurspoorbaan waar je op mee kunt rijden.

Live muziek

Maar liefst 2 bands verzorgen de muziek: Van Eigen Bodem en Daddy to the Rescue voorzien om en om het grote veld van optredens. Met support van de Swingshakers op de dansvloer!

Op de kiosk tref je de Ley River Big Band aan en A capella groep SaYezz. Phantasm audio collective & Inner East soundsystem verzorgen met hun zelfgebouwde speakers voor een uniek geluid met origineel vinyl!

Wat kun je nog meer verwachten?

Rode, of liever oranje, draad door het park is het bont gekleurde lint van kramen die een kleurrijk decor vormen als Oranje Franje Kindermarkt. De Scouting is ook dit jaar weer te vinden in het park evenals de oldtimers. Omstreeks 14:00 uur rijden tientallen oldtimers het park binnen als afsluiting van de 25e Oranjerally. U kunt de uiteenlopende modellen bewonderen langs het hoofdpad van het Leijpark.
Natuurlijk speelt de organisatie in op de behoefte aan de nodige versnaperingen in de vorm van uiteenlopende catering en barretjes in het park.

Een prijs voor vlaggenhangers

Vergeet trouwens niet om ’s ochtends de vlag uit te hangen. Het Oranje Comité Tilburg deelt namelijk taarten uit aan vroege vlaggers. Mensen die al heel vroeg de nationale driekleur met oranje wimpel uithangen maken kans. Verschillende vrijwilligers rijden door Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout én Biezenmortel om ze uit te delen.

Meer weten?

Meer informatie vind je op deze website. Graag tot ziens op Koningsdag in het Leijpark!