Laden Evenementen

Lenteconcert in Concertzaal Tilburg: twee toporkesten en jong talent

Informatie
Datum:
15 mei 2022
Tijd:
14:30 tot 17:00
Website:
Prijs: €15,00
Locatie:Concertzaal Tilburg

Op zondag 15 mei om 14.30 uur zullen tijdens het Lente Concert in de serie Verrassende Ontmoetingen in de Concertzaal Tilburg twee toporkesten op het podium staan, te weten Harmonie St. Michaël Thorn en Koninklijke Harmonie Sophia’s Vereeniging Loon op Zand.

Programma

Harmonie St. Michael o.l.v. Ivan Meylemans brengt een indrukwekkend programma met Tiento del primer tono y batalla imperial van Cristobal Halffter. Daarnaast speelt men een première van de jonge Nederlandse componist Marijn Simons die naam heeft gemaakt in de symfonische wereld, maar nooit eerder voor een harmonieorkest schreef. Simons maakte een Symfonisch gedicht, genaamd Max Havelaar. Tot slot is de compositie Rosenkavalier Suite van Richard Strauss aan de beurt.
Na de pauze is het podium voor de Koninklijke Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand o.l.v. Jos Schroevers. Zij laten de jonge, talentvolle solist Tim Ouwejan de hoofdrol spelen in de compositie T-bone concerto van de beroemde Nederlandse componist Johan de Meij. Sophia is door de nationale muziekbond aangewezen als het orkest dat Nederland mag vertegenwoordigen op de komende Europese kampioenschappen voor blaasorkesten (ECWO), die in mei volgend jaar in Frankrijk zullen plaats vinden.
Tim Ouwejan

De pas 22-jarige Tim is een uitzonderlijk talent. Opmerkelijk is het dat hij op deze leeftijd al orkestervaring opdeed bij o.m. het Rotterdams Philharmonisch orkest, Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest. Ook maakt hij deel uit van de academie van het Concertgebouw Orkest. Inmiddels is hij benoemd als solo-trombonist van het Radio Philharmonisch Orkest, een functie die zelden door iemand op zo n jonge leeftijd wordt vervuld. Zijn talenten op het gebied van muzikaliteit en virtuositeit zijn op 15 mei te bewonderen in het mooie, voor een breed publiek toegankelijke, T-bone concert.

Verder brengt Sophia’s Vereeniging een deel uit een symfonie van Gustav Mahler ten gehore. Uitvoeringen door een blaasorkest van symfonieën van Mahler komen, gezien de moeilijkheidsgraad en benodigde bezetting, zeer weinig voor. Het symfonische werk Symfonie no 2 is dan ook speciaal op verzoek van Sophia’s Vereeniging – door Jos van de Braak – bewerkt voor harmonieorkest. Kortom: het belooft een bijzondere middag te worden die door muziekliefhebbers niet gemist mag worden.

Tickets

Kaartjes zijn te reserveren bij de ticketbalie van www.Schouwburgconcertzaaltilburg.nl telefonisch op 013-5432220 of bij Sophia’s Vereeniging (met 2,50 korting in de voorverkoop) via petervanesch5@hotmail.com .