Laden Evenementen

Let’s do Goods sokken expositie bij TextielMuseum

Informatie
Datum:
15 oktober 2021 10:00
-
31 oktober 2021 17:00
Prijs: €12,50

Social start-up Let’s do Good en daklozen-community (Outsider artists) hebben het afgelopen jaar elke maand een paar sokken gelanceerd. Deze sokken komen uit 12 steden, van 12 kunstenaars en er zijn 12 paar ontworpen. Deze collectie is in het TextielMuseum te bekijken. Van elk paar verkochte sokken wordt er een paar gedoneerd aan de daklozen-community. Sokken worden namelijk het minst gedoneerd, maar zijn juist het meest nodig. Lees je mee?

Reizend circus

Met creativiteit en positiviteit wilt Let’s do Goods het tekort aan sokken oplossen én tegelijkertijd een gesprek op gang brengen over ongelijkheid. Als een reizend circus lanceerden ze het afgelopen jaar iedere maand een nieuwe sok van een nieuwe kunstenaar uit een andere stad in het land. De sokken worden ontworpen door outsider artists. Deze artists zijn zelf ook dakloos geweest. Dat maakt deze sokken heel persoonlijk en uniek. Met de sokken krijgen ze een podium voor hun verhaal en hun werk. Daarnaast krijgen de artists de kans een plekje te vullen in de Street Art Gallery op de website van Let’s do Goods. Daar kunnen de kunstenaars hun eigen kunst verkopen.

Hard nodig

Het aantal mensen dat afhankelijk is van kledinginzameling stijgt snel. Niet alleen een dakloze man op een bankje heeft deze kleding nodig, maar ook steeds meer gezinnen die leven in verborgen armoede. Deze groep heeft geen toegang tot iets vanzelfsprekends als een nieuw paar sokken. Daarom doneert Let’s do Goods één paar sokken voor ieder paar wat verkocht wordt aan lokale hulp instanties, stichting Quiet én het Leger des Heils.

Zien?

Wil jij deze sokken zelf ook kopen en daardoor een paar doneren? Dat kan via de website van Let’s do Goods. De sokken kosten €12,50 per stuk. Daarnaast kun je de gehele collectie ook in het echt zien in het TextielMuseum. Zij zijn er trots op dat ze de kans hebben gekregen om de eerste collectie te exposeren in het TextielMuseum. Het TextielMuseum is een dynamisch en creatief museum in bedrijf, gevestigd in een voormalige textielfabriek in Tilburg.