Lezing Cyrille Fijnaut bij Gianotten Mutsaers: Over Grenzen

Informatie
Datum:
26 maart 2023
Tijd:
14:00 tot 15:00
Prijs: Gratis
Locatie:Boekhandel Gianotten Mutsaers

Op zondag 26 maart kun je een lezing bijwonen van Cyrille Fijnaut bij Gianotten Mutsaers. In het Nederlandse taalgebied schrijven hoogleraren praktisch nooit hun memoires. Maar na een buitengewoon veelzijdige loopbaan en als man van de (academische) theorie en de (politionele en criminologische) praktijk vormt Cyrille Fijnaut een zeer welkome en leerrijke uitzondering op de regel.

In Over grenzen biedt hij een indringend en onthullend inzicht in zijn lange en unieke loopbaan op het kruispunt van wetenschap, beleid en actie in België en Nederland. Onder heel veel meer komen geruchtmakende en nog steeds actuele kwesties langs, zoals de georganiseerde misdaad, de veiligheid en beveiliging van Pim Fortuyn en het onderzoek naar de ‘bende van Nijvel’, die nog altijd de gemoederen bezighouden.

Daarnaast laat hij duidelijk zien welke strijd moet worden geleverd om in de Lage Landen een academische loopbaan te ontplooien. Openhartig deelt hij de zeer uiteenlopende ervaringen die hij heeft opgedaan tijdens zijn lange carrière met het geven van colleges, het besturen van universiteiten, het verrichten van velerlei onderzoeken en het verlenen van diensten aan talrijke instellingen en verenigingen. Een boek ter lering en vermaak, dus.

Over Cyrille Fijnaut

Cyrille Fijnaut is een nationaal en internationaal vermaard wetenschapper op het vlak van criminologie en strafrecht. Hij heeft regelmatig zijn stem doen horen in het publieke debat in binnen- en buitenland en heeft zitting gehad in diverse parlementaire en statelijke onderzoek- en adviescommissies. Hij is onder meer benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en commandeur in de Belgische Kroonorde.

Meer informatie

Wil jij bij deze interessante lezing aanwezig zijn? Reserveer dan snel je plekje via info@gianottenmutsaers.nl!