Lezing en mini-workshop Slow Flowers met Katja Staring en Fennie Bierings

Informatie
Datum:
25 mei 2024
Tijd:
11:00 tot 13:00
Prijs: Gratis
Locatie:Boekhandel Gianotten Mutsaers

Zaterdag 25 mei om 11.00 uur vertelt Katja Staring bij Gianotten Mutsaers over de Slow Flower-beweging (lokale, natuurvriendelijke seizoensbloemen) en hoe je daar zelf ook onderdeel van kunt uitmaken. Zij heeft een natuurdwaaltuin op Un Bietje Groen, naast pluktuin Flowerwise van Fennie Bierings. Fennie komt mee en geeft aansluitend aan de presentatie een miniworkshop ‘Slow Flowers in mei’. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen over het beginnen van je eigen pluktuin en waar je prachtige duurzame bloemen kunt kopen in Midden-Brabant. Zo word je ook onderdeel van de Slow Flowers-beweging! De lezing is voor iedereen toegankelijk maar de plaatsen voor de workshop zijn beperkt, je kunt jezelf opgeven via info@gianottenmutsaers.nl Er is plaats voor 15 personen.

Natuurtuinboekauteur Katja Staring uit Goirle publiceerde onlangs het boek Slow Flowers, maak het verschil met een bos bloemen. Ze dook in de Slow Flowers-beweging, een kleurrijke wereldwijde groep van telers en bloemisten die zich met hart en ziel wijden aan lokale, natuurvriendelijk geteelde seizoensbloemen.

In het boek laat Katja 25 pioniers uit Nederland en Vlaanderen hun verhaal vertellen: van zaadteler, bollenteler, tot pluktuinders, biologische bloemisten en andere pioniers. Ze hebben het over hun motivatie: biologisch en natuurvriendelijk telen staat voor een systeem dat onze leefomgeving en gezondheid ten goede komt. De gangbare bloemsierteelt is namelijk een schrikbarend vervuilende sector en Nederland speelt een cruciale wereldleidersrol in die handel. In dossiers staat daarover achtergrondinfo, gebaseerd op interviews met onderzoekers zoals ‘Parkinsonprofessor’ Bas Bloem.

In het afsluitende hoofdstuk laat Katja zien wat jij zelf kunt doen om ook onderdeel te worden van deze vrolijke bloemenbeweging die de wereld in alle opzichten mooier maakt.

Plantaardig publicist Katja Staring werkt missiegedreven met als motto #spreadnaturelove. Ze wil mensen inspireren en verwonderen de natuur (opnieuw) in hun hart te sluiten. Dat doet ze projectmatig, in samenwerking met gelijkgestemden en opdrachtgevers.

Slow flowers is zo’n project, net als natuurtuinieren en natuurdwalen. Ze vertelt er dagelijks over op Instagram, in tijdschriften en boeken, tijdens presentaties en handen-uit-de-mouwen-workshops, op radio en televisie én op haar eigen natuurdwaaltuin Verderland.