Laden Evenementen

Lezing Ivo van de Wijdeven bij Gianotten Mutsaers

Informatie
Datum:
12 februari 2023
Tijd:
15:00 tot 16:30
Prijs: Gratis
Locatie:Boekhandel Gianotten Mutsaers

Ivo van de Wijdeven is zondag 12 februari om 15.00 uur te gast bij Gianotten Mutsaers om een lezing te geven over zijn nieuwe boek: De macht van het verleden, geschiedenis als politiek wapen. Een blik in het brein van Poetin en andere potentaten.

‘Hoe autoritaire en populistische leiders de geschiedenis gebruiken voor politiek gewin, zo laat historicus Ivo van de Wijdeven mooi zien in zijn nieuwe boek De macht van het verleden.’ ⬤⬤⬤⬤ NRC

Vladimir Poetin houdt van geschiedenis. Zijn vurige redevoeringen zitten er vol mee. Velen verklaren hem voor gek, maar in vaardige handen is het verleden een wapen zonder weerga. Xi Jinping, Recep Tayyip Erdogan en andere ambitieuze leiders weten dat ook en maken er sluw gebruik van. Dat gebeurt wereldwijd. Ook in het Westen.

In De macht van het verleden legt Ivo van de Wijdeven haarfijn uit hoe politici en potentaten de geschiedenis gebruiken. Daarmee geeft hij tevens inzage in de diepere drijfveren van machthebbers. Hun visie op het verleden stuurt hun handelen in het heden. De macht van het verleden werkt twee kanten op. Hoogste tijd om die macht onder de loep te nemen.

Ivo van de Wijdeven is historicus en analist. Hij adviseerde jarenlang de minister-president en voorziet media als RTL NieuwsVPRO OVTNRCHistorisch Nieuwsblad en Clingendael Spectator van heldere uitleg. Eerder schreef hij De rafelranden van Europa, De spoken van Visegrád en De nieuwe rafelrand van Europa.

Wil je deze gratis lezing bijwonen? Stuur dan een mail naar info@gianottenmutsaers.nl.