Laden Evenementen

Lezing LocHal: Nederland Leest bij bibliotheken met thema ‘Over de grens’

Informatie
Datum:
25 november 2021
Tijd:
19:30 tot 21:00
Prijs: Gratis

In november staat de Bibliotheek in het teken van Nederland Leest. Het thema dit jaar is ‘Over de grens’. Over grenzen gingen Ellen en Leo Eumelen in 2018 met hun pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. In de Bibliotheek LocHal vertellen ze op 25 november over deze tocht en op 28 november delen ze praktische tips over pelgrimeren bij Bibliotheek Heyhoef.

Lezing ‘Over de grens’

In de lezing “Over de grens” nemen Ellen en Leo Eumelen je mee op hun voetreis van Tilburg naar Santiago de Compostela, die zij in 2018 hebben gemaakt. Een pelgrimstocht van 155 dagen wandelen, waarbij ze 3.232 km aflegden. Door wandelen laat je de gewone wereld van het werk, de chronische tijdsdruk en verplichtingen, van snelheid en haast achter je. Je bent bevrijd van allerlei gewoontes en conventies, je bent beschikbaar voor je omgeving en jezelf. Ondersteund door vele mooie foto’s vertellen ze hun persoonlijke verhaal over onverwachte ontmoetingen, bijzondere momenten en het vergroten van hun vermogen zich aan te passen aan voortdurend veranderende omstandigheden. En… hoe heeft deze tocht hun leven na de camino beïnvloed?

Nederland Leest ‘Over de grens’

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek De wandelaar van Adriaan van Dis, dat zich afspeelt in Parijs. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Onder andere om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren is het thema van Nederland Leest 2021: Over de grens

Interesse?

Je kunt je voor deze lezing, op 25 november van 19.30 tot 21.00 uur in de Bibliotheek LocHal, per mail aanmelden via desireevanbeurden@bibliotheekmb.nl. Ga voor meer informatie naar de website van de LocHal.