Laden Evenementen

Lezing stripprofessor “alfabet van de Grafische Roman” bij LocHal

Informatie
Datum:
22 oktober 2021
Tijd:
19:00 tot 20:00
Prijs: Gratis

Op vrijdag 22 oktober komt Joost Pollmann naar de LocHal voor een lezing over graphic novels. Ben jij benieuwd naar wat graphic novels nu precies zijn? Dan is dit iets voor jou! lees verder.

Joost Pollmann

Joost Pollmann staat bekend als De Stripprofessor. Hij maakt tentoonstellingen, geeft lezingen, en schrijft boeken over strips en graphic novels. In zijn lezing ‘Alfabet van de grafische roman’ legt hij in 26 stappen uit wat een graphic novel precies is. Of je nu een leek bent of een doorgewinterde striplezer, laat je meenemen door de enthousiaste stripprofessor in de wereld van het beeldverhaal op vrijdag 22 oktober!

Graphic Novels

Graphic Novels worden steeds populairder. Vooral onder jongeren dragen ze steeds vaker bij aan leesplezier. Wat is een Graphic Novel eigenlijk? Het antwoord daarop is moeilijk te geven. De een noemt het een gewone strip, de ander een literaire strip. De beroemde striptekenaar Art Spiegelman zei: ‘’Een Graphic Novel is een strip waar je een boekenlegger voor nodig hebt.’’ Wat wel vaststaat is dat deze 9e kunst meer aandacht verdient. Daarom staat in het Woordlab de hele maand oktober de kunst van het beeldverhaal centraal.

Graphic Novels worden steeds bekender. Daarom staat in het Woordlab de hele maand oktober de kunst van het beeldverhaal centraal (Maand van de Graphic Novel). Meer programma’s rondom Graphic Novels kun je vinden op de website.

Interesse?

Lijkt dit jou wat? Ga dan naar de website van LocHal en meld je aan! Het vindt plaats op 22 oktober en is gratis.