Laden Evenementen

Lezing Thom Hoffman: Indië, betovering en desillusie bij LocHal

Informatie
Datum:
12 maart 2023
Tijd:
14:00 tot 15:00
Prijs: Gratis
Locatie:LocHal

Zondag 12 maart komt Thom Hoffman naar de Bibliotheek LocHal om te vertellen over zijn boek: Indië, betovering en desillusie. De lezing begint om 14:00 uur en duurt tot 15:00 uur. Je plek reserveren kan via de website en de lezing is gratis.

“Boven mijn jongensbed hing een Sumatraanse tijger.” Zo begint Thom Hoffmans fascinerende en beeldende reis door de tijd. Onder een imposante tijgerkop droomde hij als 13-jarige over het sepiagekleurde Nederlands-Indië, het land van zijn grootouders. Zijn opa en oma overleden kort na elkaar. Hoe was hun leven in Indië geweest? Omdat Thom zijn lievelingsoma geen vragen meer kon stellen, ging hij op zoek naar antwoorden.

Geraakt door Couperus, Multatuli, Kousbroek, Karini, Székely-Lulofs en andere schrijvers, en door films en documentaires, maakte Hoffman de afgelopen dertig jaar een persoonlijke reis. Indië, betovering en desillusie is een boeiende en persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter deze voormalige Nederlandse kolonie.

Thom Hoffman is acteur en fotograaf. Hij was in 2009 en 2015 gasthoogleraar aan de universiteiten van Tilburg en Delft met als opdracht: de geschiedenis van Nederlands- Indië, aan de hand van tekst en beeld.

Informatie

  • De datum: zondag 12 maart;
  • De tijd: van 14:00 uur tot 15:00 uur;
  • Locatie: LocHal;
  • De lezing is gratis;
  • Na de lezing is er mogelijkheid om het boek te kopen en te laten signeren.
  • Je plek reserveren kan via deze link.