Lezing van Gerda Blees bij Gianotten Mutsaers

Informatie
Datum:
31 oktober 2021
Prijs: Gratis
Locatie:Boekhandel Gianotten Mutsaers

Zondag 31 oktober geeft Gerda Blees een lezing bij Gianotten Mutsaers over haar roman Wij zijn licht. Wil jij hier graag bij zijn? Lees dan snel verder voor alle informatie!

Gerda Blees

Schrijfster Gerda Blees is een van de winnaars van de literatuurprijs van de Europese Unie dit jaar. De 36-jarige Blees won met haar debuutroman Wij zijn licht, die ook al werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Én ze won de Boekhandelsprijs van 2021.

Wij zijn licht

In haar roman vertelt Gerda Blees het waargebeurde verhaal van een woongroep die besloot niet meer te eten. De schrijfster raakte een paar jaar geleden geïntrigeerd door een krantenbericht over de dood van een 62-jarige vrouw die samen met haar drie huisgenoten had besloten ‘voeding los te laten’ en te leven van licht en lucht. Dat werd de vrouw fataal: ze overleed aan ondervoeding. Justitie verdacht de huisgenoten van nalatigheid.

Midden in een zomernacht sterft Elisabeth, de oudste bewoonster van Woongroep Klank en Liefde. Haar drie huisgenoten worden aangehouden: het streven van de groep om te stoppen met eten en van licht en liefde te gaan leven, lijkt Elisabeth fataal te zijn geworden. Van wereldvreemde idealisten aan de rand van de maatschappij zijn de drie plotseling verdachten in een strafzaak geworden. Door de ogen van de nacht, de buren, de twijfel, de vader van een van de huisgenoten, een sinaasappelgeur en vele andere personages en entiteiten zien we hoe elk van de betrokkenen een ander antwoord geeft op de vraag hoe Elisabeth kon overlijden. Wie is er schuldig? En heeft de woongroep nog een toekomst?

Hoogst vermakelijke roman

Wij zijn licht is een beklemmende en tegelijkertijd hoogst vermakelijke roman over kleine mensen in een grote wereld, en hun verbindende maar ook vernietigende verlangen om in verheven idealen te geloven. Gerda Blees (1985) debuteerde met de verhalenbundel Aan doodgaan dachten we niet. Lovende kritieken vielen haar ten deel, alsook het C.C.S. Crone Stipendium. In 2018 verscheen haar poëziedebuut Dwaallichten, genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs.

Interesse?

De lezing vindt plaats zondag 31 oktober van 14.00 tot 15.00 uur bij Gianotten Mutsaers, Emmapassage 17 in Tilburg. Graag aanmelden via info@gianottenmutsaers.nl. Bij evenementen waarbij gereserveerd moet worden en horecabezoek maken wij vanaf zaterdag 25 september gebruik van de Corona Check App.