Lichtgevende vertelling van ‘Op de rok van het universum’ bij De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
12 mei 2022
Tijd:
20:30 tot 21:30
Prijs: 17,-
Locatie:Theater De Nieuwe Vorst
Op de rok van het universum

Een lieve, absurde, feestelijke mozaïekvertelling over de wonderlijke natuur van het mensenleven. P.C. Hooft-prijswinnaar Tonnus Oosterhoff schreef volgens pers en publiek een ‘absoluut droomboek’. Nu slaan ’t Barre Land en De Nwe Tijd de handen ineen om het te vertalen naar een lichtgevende vertelling vol humor, liefde en mededogen.

Wat kun je verwachten?

In den beginne waren er verhalen. Een hele stoet. Afkomstig van het internet, weggestroomd uit boekenkasten, ontsproten aan de fantasie. Te midden van al die anekdotes is daar plots het verhaal van een enkeling: Roelof de Koning, in dit geval. Dierenarts. Hij leeft het leven dat wij allen leiden – hij wordt geboren en hij sterft. Daartussendoor groeit hij op en door en krimpt ten slotte in tot zakformaat.

Terwijl de grens tussen dier en mens, mens en robot, fantasie en feit steeds meer vervaagt, wagen zij zich onbevreesd aan de grote vraag: wat is de waarde van een mensenleven? Of om de woorden van de dichter Lucebert te lenen: zijn wij iets anders dan een kruimel op de rok van het universum?

Enthousiast?

Wil jij hier graag bij zijn? Een ticket kost €17,- en zijn te bestellen via de website van De Nieuwe Vorst.