Laden Evenementen

Ligconcert Mattias Devriendt bij Hilvaria Studio’s

Informatie
Datum:
11 februari 2024
Tijd:
14:30 tot 15:30
Prijs: €15
Locatie:Hilvaria Studio’s

Een concert waarbij je niet zit of rechtstaat, maar ligt? Yes, het bestaat! Rol je matje uit, trek je dekentje over je heen en stop je kussen onder je hoofd. Maak je kortom klaar om een uur lang weg te dromen tijdens een ligconcert van pianist Mattias Devriendt. Een moment van rust in een wereld vol file, whatsappberichten, feestjes en instareeltiktokstory’s. Afgelopen jaar nog in garages, kerken of woonkamers, op het journaal en op het strand, maar straks gewoon in onze expositieruimte!

Ligconcert Mattias Devriendt

Mattias leerde piano spelen toen hij 9 jaar oud was. Sinds 2022 treedt hij solo op als pianist. “Mijn passie lag altijd bij compositie en niets gaat voor mij boven de interactie met het publiek tijdens live concerten.” Hij speelde afgelopen anderhalf jaar meer dan 40 concerten in kerken, culturele centra, huiskamers en zelfs op het strand. Deze zomer stond hij ook op festival Campo Solar in Damme. Zijn belangrijkste invloeden zijn hedendaagse artiesten zoals Radiohead, Keith Jarrett, Arvo Pärt, Philip Glass, Ludovico Einaudi, Nicolas Jaar, The Album Leaf, Nils Frahm en Jóhann Jóhannsson. “Geen Mozart, Beethoven of Schubert dus, maar uitsluitend eigen werk.” Eind 2023 en begin 2024 brengt hij vier EP’s uit Simplicity, Contension, Equanimity en Opposition en een vinyl album ‘As I Lay Down’. Hij haalde afgelopen jaar heel wat media met zijn piano ligconcerten die hij wekelijks organiseert in hartje Gent. “Mijn missie is om via muziek mensen een moment van rust en verdieping te bieden.” In oktober 2023 werd hij door Stad Gent verkozen tot Gentenaar van de maand.

Praktische informatie

  • Zondag 11 februari
  • Deuren open: 14:00 (ontvangst met glaasje cava) – 18:00 uur
  • Concert: 14:30 – 15:30 uur
  • Entree: €15,-
  • Tickets zijn hier te koop
  • Vergeet je matje, dekentje en kussen niet mee te brengen

Na afloop expositie bekijken

In Hilvaria Studio’s geniet je van een prachtige expositie.

Fotograaf Sander Buyck en schilder Charlie De Voet zijn in België verre van onbekenden, maar hebben nog vrijwel niet in Nederland geëxposeerd. Sander heeft een achtergrond in de documentaire fotografie, maar beweegt steeds meer in de richting van vrij werk zonder zijn wortels te verloochenen. Charlie maakt monumentale abstracte werken, maar omarmt het experiment om scherp te blijven en ruimte te houden voor lichtheid, humor en reflectie.

Met een esthetiek die diep geworteld is in picturale kunst en documentaire fotografie, vertaalt Sander Buyck (BE º1984) visuele verhalen in een persoonlijke artistieke taal. Zijn foto’s zijn niet alleen een representatie, maar een poëtische transformatie van de werkelijkheid. Bij de Hilvaria Studio’s laat Sander twee recente series zien, gemaakt in India en in de Vlaamse Ardennen, waarin hij experimenteert met de mogelijkheden die de camera, de afdruk en de drager hem bieden. De foto’s krijgen een schilderachtige uitstraling en suggereren tijd en beweging. Als kijker wordt je bijna letterlijk in het beeld gezogen en er is ruimte voor verschillende interpretaties. Zijn onderwerpen tonen een maatschappelijk engagement, maar het streven is
dat ze tot zelfstandig beeld kunnen evolueren. Sander Buyck is master in fotografie – Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent.

Na twee jaar grafische vormgeving te hebben gestudeerd besloot Charlie De Voet (BE º1977) een periode te gaan reizen. Op 26-jarige leeftijd beseft hij dat hij maar één keuze heeft: kunstenaar worden. Fulltime. Hij werkt met olieverf in lagen die dun en dik op elkaar gelegd worden en zowel qua kleur als materiaal op elkaar gaan reageren. Abstracte werken met een subtiel kleur- verloop lijken op afstand bijna immaterieel te zijn maar dichterbij gekomen is het de huid van de verf die zichtbaar wordt, een huid die bijna geboetseerd lijkt te zijn. Het spirituele en mate- riële komen samen in de veelvuldige menging van kleuren die typisch zijn voor zijn gedempte palet. De pure vellen verf kunnen ook van de drager los gesneden worden
en getransformeerd worden naar ruimtelijke vormen of illusies. Waarna de leegtes weer ruimte bieden voor nieuwe schilderijen. Charlie De Voet is master in de Schone Kunsten – Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK), Gent – afgestudeerd met onderscheiding (2007)