Live stripjournaal podcast in de LocHal

Informatie
Datum:
24 oktober 2021
Prijs: Gratis
Locatie:LocHal

In de Stripjournaal podcast leer je de tekenaars achter je favoriete strips en graphic novels kennen. Robin Vinck, journalist en stripliefhebber leest graag strips, maar praat er nog veel liever over. Want nog veel meer mensen moeten ontdekken wat een rijkdom de wereld van de strip te bieden heeft. Maak het live mee op zondag 24 oktober in de Bibliotheek LocHal. Na de uitzending is er mogelijkheid tot vragen uit het publiek.

De stripjournaal podcast

De Stripjournaal podcast geeft liefhebbers graag een inkijkje in de wereld van de strip. Samen met striptekenaar Margreet de Heer en uitgever Seb van der Kaaden geeft Robin de prominenten in de stripwereld een podium. Dat levert altijd leuke en leerzame gesprekken op, maar niemand komt weg met een half antwoord. Bij Stripjournaal moet de onderste strip boven!

Gast

Te gast is de Tilburgse striptekenaar Michiel van de Pol. Michiel studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Zijn eerste opdracht was voor het stripblad Sjors en Sjimmie. Hij won de StripStrijd met als hoofdprijs een dagelijkse strip in het Parool. In 2011 won hij de Willy vandersteenprijs voor het beste Nederlandstalige stripalbum. Zijn laatste boek “Huidhonger en andere ongemakken – een dagboek ten tijden van Corona’’ verscheen in 2020.

Graphic Novels

Graphic Novels worden steeds populairder. Vooral onder jongeren dragen ze steeds vaker bij aan leesplezier. Wat is een Graphic Novel eigenlijk? Het antwoord daarop is moeilijk te geven. De een noemt het een gewone strip, de ander een literaire strip. De beroemde striptekenaar Art Spiegelman zei: ‘’Een Graphic Novel is een strip waar je een boekenlegger voor nodig hebt.’’ Wat wel vaststaat is dat deze 9e kunst meer aandacht verdient. Daarom staat in het Woordlab de hele maand oktober de kunst van het beeldverhaal centraal.

Graphic Novels worden steeds bekender. Daarom staat in het Woordlab de hele maand oktober de kunst van het beeldverhaal centraal (Maand van de Graphic Novel). Meer programma’s rondom Graphic Novels kun je vinden op de website.

Interesse?

Lijkt dit jou wat? Ga dan naar de website van LocHal en meld je aan! Het vindt plaats op 24 oktober en is gratis.