Agenda

Lockdown Libi 3.0: Online filosofieavond

Wanneer: 6 mei 2021 van 21:00 tot 23:00 Waar: Stichting Ateliers Tilburg Entree: Gratis

Lockdown Libi 3.0: Online filosofieavond

Voor de derde keer brengt stichting Ateliers Tilburg samen met creatieve partners een frisse en verrassende invulling van de vakantie. Met een mengelmoes van muziek, kunst, theater, filosofie, design, food en meer kunnen jongeren tijdens de meivakantie aansluiten bij online events. 

Fotografie: Simone Michielsen.

Ben je klaar om je te laten inspireren? Sluit aan vanuit je eigen bank, een picknickkleed in het park of elke andere favoriete locatie en vier met ons de versoepelingen, de lente en het leven! (‘Libi is Surinaams/straattaal voor ‘leven’). Het programma bestaat uit zowel actieve workshops als een kunstschatten-zoektocht door de Tilburg als verdiepende sessies. Alle informatie over Lockdown Libi 3.0 is te vinden op deze website. Lockdown Libi 3.0 vindt plaats van 1 tot en met 9 mei en is – gratis – online te volgen.

Filosofieavond

Op het programma: moord (als het een moord is), geheugenverlies, een bizar gedachte-experiment en de vraag wat jou ‘jou’ maakt. Even niet denken aan Covid-19, maar spelen met een fijne kluwen filosofische gezelligheid. Discussieer mee als je zin hebt of luister naar een goed verhaal en de ideeën die dat bij andere aanwezigen oproept. Gehost door Pieterboys met medewerking van Jenny Janssens en Tjeerd van der Laar. Ze garanderen je dat je met meer vragen gaat slapen dan waarmee je ‘s ochtends wakker werd en dat filosofische vragen niet zo onschuldig zijn als ze soms misschien lijken. De filosofieavond vindt plaats op donderdag 6 mei om 21.00 uur.

Tjeerd van de Laar is docent filosofie en wetenschap op het Koning Willem II College in Tilburg en vakdidacticus filosofie aan Tilburg University. In 2007 promoveerde hij met een filosofisch proefschrift over wetenschappelijk onderzoek naar vrije wil. In 2011 verscheen het populaire boek Vrije wil dat hij schreef samen met Sander Voerman. In 2020 verscheen van hem het boek Kan LEGO denken? In zijn werk probeert hij filosofie en wetenschap toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek, omdat hij ervan overtuigd is dat mensen daar niet alleen blij(er), maar ook leuker van worden.

Locatie