Loop mee met ‘De Besterd Mijl’ op Vaderdag

Informatie
Datum:
19 juni 2022
Tijd:
12:30 tot 18:00
Prijs: Gratis
Locatie:Besterdplein
De Besterd Mijl

Op zondagmiddag 19 juni (Vaderdag) wordt er in de wijk Loven-Besterd een leuk hardloopevenement gehouden, namelijk ‘De Besterd Mijl’. Een hardloopwedstrijd waarbij de deelnemers hun kwaliteiten kunnen meten op een stratencircuit van een Engelse mijl (1610 meter) lang. Dit kan daarmee een mooie test zijn in de voorbereiding voor bijvoorbeeld de Tilburg Ten Miles! Er kan gekozen worden uit afstanden van 1, 3 of 5 Besterd Mijlen en aansluitend een leuke korte KidsRun én een FunRun die beide óp het Besterdplein gelopen worden. Lees snel verder. 

Speciaal voor jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 12 jaar is er als eerste loop om 12.30 uur de ‘1x Besterd Mijl’. Aansluitend starten alle deelnemers vanaf 12 jaar en ouder voor de 1, 3 of 5 rondjes van De Besterd Mijl. Voor de lopers van de Besterd Mijl is er een tijdregistratie. Dit gaat door middel van een chip in het borstnummer. Loop jij ook mee? Het belooft een supergezellige middag op het Besterdplein te worden! Want ook voor de toeschouwers is er van alles te zien en te beleven. Met een gezellig terras, diverse activiteiten voor de kinderen, zoals maar liefst vier springkussens, is een bezoek aan de Besterd Mijl een bruisende Vaderdag invulling!

Parcours Besterd Mijl

Het stratenparcours is 1610 meter lang en start op het Besterdplein. Via Nic. Pieckstraat, Leonard van Veghelstraat, Koestraat, Molenbochtplein om het veldje, Violierstraat, Molenbochtstraat, Kruisstraat, Molenstraat, Noord Besterdstraat, Besterdplein . Vanzelfsprekend willen we de bewoners aan dit parcours vragen om de hardlopers fanatiek aan te moedigen!

Na de verschillende afstanden van De Besterd Mijl is er op het Besterdplein, op een parcours van 225 meter lang, een leuke KidsRun voor de allerkleinste kids om 15.00 uur en een FunRun die start om 16.00 uur. Speciaal voor studenten en lui die van ‘Fun’ houden is er namelijk een hilarische ‘Je Kunt m’n Rug Op’-race.

‘Je Kunt m’n Rug Op’

De bedoeling bij de ‘Je Kunt m’n Rug Op’-race is om het parcours op het Besterdplein één keer rond te lopen mét een vriend of vriendin óp je rug!! Eerder was aangekondigd dat het over drie rondjes zou gaan, maar de organisatie denkt dat dat toch iets te veel van het goede is. En het gaat natuurlijk voornamelijk om de fun in deze FunRun! Hoewel….. de winnaar van de ‘Je Kunt m’n Rug Op’-race krijgt het gewicht van zijn of haar passagier in liters bier! Bij de start wordt daarom de passagier eerst gewogen. En begrijpelijk moet diezelfde passagier ook het hele rondje op de rug van de loper blijven zitten of hangen. De FunRun start om 16.00 uur.

Tilburg Triple

De Besterd Mijl maakt onderdeel uit van het gemeente stimulatieprijs ‘Tilburg Triple’. Met de gloednieuwe ‘Tilburg Triple’ is Tilburg de eerste stad in Nederland met een medaille voor sportieve deelnemers die aan meerdere Tilburgse wandel- en loopevenementen deelnemen. Deelnemers worden beloond met een glimmende medaille en andere prijzen als ze aan minimaal 3 evenementen meedoen. Met de Tilburg Triple hoopt Tilburg meer mensen in beweging te krijgen. De Tilburg Triple is een initiatief van Sportbedrijf Gemeente Tilburg in samenwerking met Citymarketing Tilburg en wordt ondersteund door de volgende wandel- en loopevenementen; De Besterd Mijl, Lopers Company Tilburg Run, Kruikenloop, Galgenloop, Verbeeten Challenge, PUURloop, CZ Tilburg Ten Miles en de Warandeloop.

Inschrijven

De Besterd Mijl wordt gelopen op Vaderdag, Zondag 19 juni. Vanaf 12.30 uur starten de verschillende onderdelen en categorieën. De inschrijvingen gaan via deze website. Hier geef je tevens ook aan of je meeloopt voor de Tilburg Triple. Meer info op deze website.