Laden Evenementen

Makers Sessie bij De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
10 augustus 2022
Tijd:
19:30 tot 23:00
Prijs: Gratis
Locatie:Theater De Nieuwe Vorst
De Nieuwe Vorst en Makershuis Tilburg nodigen deze zomer nieuwe makers uit om eindelijk weer voor publiek te presenteren. Een zomer in De Nieuwe Vorst is natuurlijk niet compleet zonder nieuwe makers. Geniet op deze woensdagavonden van uitprobeersels, proeves, onaffe zaken, openbare repetities en try-outs op het gebied van theater, dans en veel meer.

Het programma

 • help me kill some time – Eleni Ploumi
  Eleni Ploumi is een Tilburgse performer/choreograaf. Gefascineerd door de relatie tussen haarzelf en haar publiek tijdens een live performance, danst ze altijd in haar eigen werk.
  In haar performatieve experimenten speelt ze met steeds wisselend perspectief, verschillende ruimtes en verhoudingen om zo de traditionele theatervormen te betwisten en uit te dagen. Vanavond bij Makers Sessies vraagt Eleni ons om het bekende te herontdekken en contact te maken met iets onbekends. Een nieuwe performance zal ter plekke gemaakt worden, bestaande uit een mix aan texturen, verhoudingen en identiteiten aangedragen door het publiek.
 • OSCILLATOR – Florian Slangen
  Florian Slangen (1993, Antwerpen) is acteur, zanger en theatermaker met een passie voor taal en muziek. Hij studeerde af aan het conservatorium in Tilburg (Fontys) richting Muziektheater en deed vervolgens een master Muziektheater Performance in Arnhem (ArtEZ).

  OSCILLATOR is een absurde muziektheater-performance over de complexiteit van taal. Over datgene waar al over is gesproken, maar waar nog niet alles mee is gezegd. Over datgene wat er altijd al was of nooit is geweest. Een performance over de relatie tussen woorden en hun bedoeling. Over het belang van elkaar begrijpen en de kracht van betekenis. Want wat gebeurt er als je het verband kwijtraakt tussen dit en dat? Wat is taal nog zonder haar bedoeling? Blijft er dan alleen nog chaos over?

 • Both Bodies (working title) – Skypunch Collective / Anna Zurkirchen
  Een dansvoorstelling die de zintuigen bespeelt. In een scenografie die gebaseerd is op de ‘Peppers-Ghost-illusion’ bevragen de makers de menselijke perceptie en de fragiele conceptie van de realiteit. Een zachte beschouwing over wat het betekent om in ons dagelijks leven op onze zintuigen te vertrouwen, balancerend op de grens van begrip en ongrijpbaarheid. Voor hun nieuwste project duikt Skypunch Collective voor het eerst in een Black Box Setting, om te experimenteren met reflectie, licht en lichaam.

Pay what you want

Deze avond bepaal jij zelf wat je wilt en kunt betalen. Van elk bedrag, hoe klein ook, worden ze blij. Het helpt hen om werk van jonge makers te kunnen blijven presenteren. Om zeker te zijn van een plek, reserveer je via de ticketknop op de website je gratis kaart.