Agenda

Martin Koolhoven

Masterclass filmmaker Martin Koolhoven tijdens 013 Ciff bij Cinecitta

Wanneer: 23 oktober 2020 van 17:00 tot 21:00 Waar: Cinecitta Entree: Nog niet bekend
Bestel tickets

Masterclass filmmaker Martin Koolhoven tijdens 013 Ciff bij Cinecitta

Van 22 t/m 25 oktober vind de tweede editie plaats van het 013 Cinecitta International  Film Festival.  Dit jaar geeft de succesvolle filmmaker Martin Koolhoven op 23 oktober twee masterclasses. Cinecitta Tilburg organiseert wederom een uniek “boutique filmfestival”. Op maandag 21 september zal het volledige programma bekend worden gemaakt via www.013ciff.com en zal de kaartverkoop van start gaan. 

Martin Koolhoven masterclass ‘Think Big!’

Martin Koolhoven is met Brimstone erin geslaagd een Western van Hollywood proporties te maken. Met een budget van bijna €15 miljoen en sterren als Guy Pearce, Kit Harrington, Dakota Fanning en Carice van Houten. Rijst de vraag: Hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen? Martin legt uit hoe je moet omgaan met bemoeizuchtige producenten, ijdele acteurs, obscure omroepen, strakke budgetten en financiers die zich niet aan afspraken houden. Hij vertelt over de zoete smaak van de overwinning wanneer een film die niemand leek te willen een succes wordt. Daarnaast legt Martin uit hoe hij erin is geslaagd om deze productie te maken: welke keuzes en fouten heeft hij gemaakt, en – nog belangrijker – welke lessen heeft hij geleerd?

Deze masterclass is in het Nederlands en is een must voor lokale filmmakers!
Vrijdag 23 oktober om 17:00 uur in de grote zaal 1 van Cinecitta.

Martin Koolhoven masterclass “Koolhoven’s Choice”

Martin deelt zijn passie voor film met breed publiek. Hij bespreekt de films die impact op hem hebben gehad en vertelt waarom ze belangrijk waren (en zijn!) voor de filmgeschiedenis. Hij legt uit hoeveel indruk sommige scènes op hem hebben gemaakt en verplaatst zich in de regisseur: waarom heeft de regisseur voor deze aanpak gekozen en hoe beïnvloedt dit de manier waarop we de film ervaren? Wat was het doel van de film? Hebben de regisseurs met hun keuze hun doelen bereikt?

Deze masterclass is in het Engels.
Vrijdag 23 oktober om 19:00 uur in de grote zaal 1 van Cinecitta.

Filmfestival

Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan 7000 speelfilms gemaakt. Waarvan de meeste films maar eenmalig op één van de duizenden filmfestivals rond de hele wereld worden vertoond. Veel van deze speelfilms sterven hierna een stille dood. Daarom vertoont 013 CIFF van 22 t/m 25 oktober, een selectie van dertien pareltjes uit dertien verschillende landen. Alle films zijn vermakelijke, doordachte en hoogwaardige voorbeelden van de zevende kunstvorm. Waar waarschijnlijk niemand in Nederland nog van heeft gehoord. Alle dertien films zijn de afgelopen jaren enthousiast ontvangen op een (internationaal) filmfestival, en elf van de dertien films zijn niet eerder vertoond in Nederland of in de Benelux.

In het kort

  • Wanneer: vrijdag 23 oktober.
  • Aanvang: 17:00 uur.
  • Locatie: Cinecitta.

Locatie