Laden Evenementen

Mediawijsheid challenge bij Bibliotheek Heyhoef

Informatie
Datum:
09 november 2021
Tijd:
19:00 tot 21:00
Prijs: Gratis

Wie weet er alles over Mediawijsheid in het gezin? Papa, mama, dochter of zoon? Op 9 november organiseren de Bibliotheek Heyhoef en ’t Sant de Mediawijsheid Challenge voor het hele gezin! Ga ín de Bibliotheek samen ‘the challenge’ aan, praat met elkaar over en leer ontzettend veel over het slim en veilig omgaan met (sociale) media. Degene met de snelste en juiste antwoorden wint de Challenge en een leuke prijs! Lijkt jou dit leuk? Lees dan snel verder!

Online

Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden. Maar de onlinewereld staat ook onder druk, bijvoorbeeld door haat, nepnieuws en cybercriminaliteit. Hoe ervaar jij sociale media, voel jij je er verbonden en veilig? En herken jij bijvoorbeeld een nepprofiel?

Wie is er ‘wijzer’?

Voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar én hun ouders organiseren de Bibliotheek Heyhoef en de Bibliotheek ’t Sant op dinsdag 9 november de Mediawijsheid Challenge. De Challenge staat in het teken van het boek Katvis, van Tjibbe Veldkamp. Een boek over online ‘vrienden’, geldnood, en vertrouwen.’ Toepasselijk om met elkaar in gesprek te gaan over online contact, privacy en nepprofielen. Wissel (online) ervaringen uit en wordt samen met de Lees- en Mediaconsulenten van de Bibliotheek Midden-Brabant digitaal wijzer. Om vervolgens – ouders en kinderen apart van elkaar – op zoek te gaan naar antwoorden op vragen uit de onlinewereld. Denk hierbij aan: welke stelling is waar/nietwaar, hoe herken je een nepprofiel en wat moet je doen als je denkt dat er iets niet klopt? De deelnemers van de winnende groep ontvangen een leuke prijs.

Praktische informatie

  • Datum: 9 november
  • Locatie: de Bibliotheek ’t Sant, Beneluxlaan 74 Tilburg
  • Tijd: 19.00 tot 21.00 uur
  • Voor meer informatie en aanmelden: Meld je aan in je eigen Bibliotheek of mail sant@bibliotheekmb.nl
  • Er zijn geen kosten aan verbonden.

Week van de Mediawijsheid

De week van de Mediawijsheid (5 tot en met 12 november) staat dit jaar in het teken van: Samen Sociaal Online. Als Bibliotheek staan we – samen met andere partners stil bij wat we écht belangrijk vinden in de online wereld. Daarom organiseren we dan ook activiteiten om samen het gesprek aan te gaan, delen waardevolle informatie over het slim en veilig gebruiken van (online) media en geven leestips. Daarnaast is het de hele maand november Nederland Leest Junior, waarbij het boek Katvis van Tjibbe Veldkamp centraal staat met het thema: Over de grens. Dit sluit mooi op elkaar aan, omdat in het boek ook het thema Mediawijsheid voor komt.