Agenda

Merel Vercammen en Dina Ivanova zondagconcert in het Cenakel

Wanneer: 8 december 2019 van 12:30 tot 14:00 Waar: geen locatie Entree: €15,-
Bestel tickets

Merel Vercammen en Dina Ivanova zondagconcert in het Cenakel

Elke tweede zondag van de maand organiseert Stichting Muziek Evenementen Tilburg een bijzonder kamermuziekconcert in de voormalige kloosterkapel van het Cenakel. Ook dit seizoen kunnen liefhebbers weer genieten van een betoverend en meeslepend programma.

Aanleiding om Merel Vercammen en Dina Ivanova voor dit recital uit te nodigen is de lancering van hun debuut-cd ‘Symbiose’. Behalve de altijd prachtige sonate van César Franck, bevat de cd werk van de tot nu toe weinig bekende componiste Irema Regina Wieniawska (1879-1932, dochter van de grote Poolse vioolvirtuoos Henryk Wieniawski. Zij weigerde mee te liften op de naam van haar vader en koos voor de naam Poldowski. Ze schreef een prachtige sonate en het is verbazingwekkend dat dit stuk zo weinig bekend is geworden. Een andere vrouwelijke componist die aan het debuut is toegevoegd is Mathilde Wantenaar (1993). Vercammen en Ivanova spelen haar drie ‘Sprookjes’ in een neo-romantische stijl die een mooie overgang vormen tussen de sonates van Franck en Poldowski.

Merel Vercammen

(1988) begon op 5-jarige leeftijd met vioollessen en werd op haar vijftiende toegelaten tot het Utrechts Conservatorium, waar ze viool studeerde bij Eeva Koskinen. Daarna vervolgde zij haar vioolopleiding aan het Royal College of Music bij Jan Repko, waar ze in 2014 summa cum laude afstudeerde. Na het behalen van haar Masterdiploma volgt ze lessen bij Ilya Grubert in Portogruaro aan de Fondazione Musicale Santa Cecilia. Zij was prijswinnares van o.a. de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours.

Dina Ivanova

(Rusland, 1994) studeerde aan de Central Music School in Moskou. Momenteel studeert Ivanova aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou bij A. Mndoyants. Ze gaf concerten over de hele wereld. Hoogtepunten waren de concerten met de Thüringer Philharmonie, het Israël Symphony Orchestra en het Goldmund Quartet, maar ook haar optredens in het Liszt Haus in Weimar en op Schloss Schillingsfürst. Ze won de derde prijs tijdens het 11e Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Ook mocht zij de Capgemini Audience Award in ontvangst nemen. Daarnaast won ze diverse internationale prijzen, waaronder de tweede prijs in de Liszt Competition Weimar, de eerste prijs in de Tel Hai Competition in Israël en de Artist Recognition award 2017 op het International Keyboard Festival in New York.

Handige informatie:

  • Datum: zondag, 8 december 2019
  • Tijd: 12:30 uur
  • Locatie: Het Cenakel
  • Tickets: €15,-

Reageer op dit bericht