logo
Laden Evenementen

Met mijn vader is niks mis: over Alzheimer bij de Bibliotheek Wagnerplein

Informatie
Datum:
20 september 2023
Tijd:
19:30 tot 21:00
Prijs: Gratis
Locatie:Bibliotheek Wagnerplein

Op 20 september is er een Interactieve lezing door Toine Heijmans over Alzheimer voor zorgmedewerkers, mantelzorgers en iedereen die met dementie te maken heeft.

‘Mijn vader heeft een nieuwe vriend. Ze kennen elkaar al langer. Samen zitten ze in mijn vaders stoel, de stoel waar niemand anders in mag zitten. Het is geen gemakkelijk gezicht’.

Toine Heijmans schreef in de Volkskrant over zijn vader en zijn nieuwe vriend, dr. Alzheimer.

Bij de Bibliotheek Wagnerplein vertelt hij over deze eigenzinnige vader en het gevecht tegen dementie, over zichzelf proberen te blijven, over afscheid nemen van de dingen die bekend zijn en wat dit betekent voor de omgeving.

Om in te spelen op dat wat nodig is om mensen met dementie zo lang mogelijk mee te kunnen laten doen, is de werkgroep DementieVriendelijke Gemeenschap actief in Tilburg Noord. Deze werkgroep bestaat uit vrijwilligers(organisaties) en professionals. We geven tips over: Hoe ga je om met iemand met dementie? Hoe kun je helpen? Waar kunt je terecht met vragen, zorgen of voor ondersteuning? In samenwerking met deze werkgroep organiseert de Bibliotheek Wagnerplein daarom deze avond.

Meer informatie

Aanmelden kan hier! Voor meer informatie over de lezing kun je op deze website terecht!