Laden Evenementen

Metropole Orkest en Maria Mendes in de Schouwburg Concertzaal

Informatie
Datum:
21 september 2022
Tijd:
20:30 tot 20:30
Prijs: €29,50
Locatie:Schouwburg Tilburg
Maria Mendes

Op woensdag 21 september komt het grote pop- & jazz orkest Metropole Orkest samen met de veelzijdige jazz-zangeres Maria Mendes naar Schouwburg Concertzaal Tilburg. Van haar geboorteland Portugal tot haar huidige thuis in Rotterdam, heeft Mendes over de hele wereld en langs vele verschillende muziekstijlen gereisd. Lees snel verder.

Op haar nieuwste release, Close To Me (Justin Time), verkent Maria Mendes voor het eerst de fado, de melancholische muziek die zijn oorsprong vindt in Portugal. Het project is echter geen traditionele kijk op het fadogenre. Door samen te werken met de arrangeur/pianist/producer John Beasley en het Grammy-winnende Metropole Orkest, vindt Mendes haar eigen kenmerkende connectie met de muziek van haar thuisland. Close to Me is de winnaar van de Edison Jazz Awards 2020 in de categorie Jazz Vocaal Nationaal.

Dit jaar gaat een langgekoesterde wens van de zangeres in vervulling: het live uitvoeren van Close To Me. Samen met John Beasley en het Metropole Orkest tourt Mendes dit jaar langs een aantal Nederlandse zalen voor een onvergetelijke live uitvoering.

Meer informatie

  • Dirigent Jochen Neuffer zang, composities & arrangementen Maria Mendes piano Cédric Hanriot akoestische bas Jasper Somsen drum Mário Costa;
  • Dit concert is een samenwerking met concertpodium PaRaDoX;
  • De ticketprijs varieert van €12,50 tot €29,50;
  • Voor meer informatie en de ticketverkoop kun je kijken op de website van Schouwburg Concertzaal Tilburg.