Laden Evenementen

Mindful Tuesday bij Het Zonnelicht

Informatie
Datum:
13 december 2022
Tijd:
20:15 tot 21:45
Prijs: €10,00
Locatie:Het Zonnelicht

Iedere dinsdagavond kun je bij Het Zonnelicht terecht voor de Mindful Tuesday. Benieuwd wat dat inhoudt? Lees snel verder.

Tijdens deze verdiepingsavonden mindfulness oefen je samen vanuit de basishoudingen van mindfulness meditatie, lopend, zittend of liggend om met vriendelijke aandacht aanwezig te zijn. De bijeenkomsten zullen iedere week anders gekleurd zijn dankzij de ervaren docenten die hun ervaring op allerlei manieren met jullie zullen delen.

Voor wie?

Voor wie een mindfulness training heeft gevolgd of wie naar onze inschatting op een andere manier voldoende ervaring heeft met meditatie. Je kan deze avonden zien als een vervolg en verdieping op de
mindfulness training.

Samen mediteren en elkaar inspireren

De positieve effecten van meditatie zijn inmiddels wel bekend, maar dagelijks in je eentje thuis mediteren vraagt een inzet en toewijding dat voor velen niet zo eenvoudig blijkt te zijn. De kracht van een meditatiegroep, oftewel een sangha, moet daarom niet onderschat worden; er is een voelbaar verschil als je samen mediteert. Naast dat het een inspirerende en motiverende kracht heeft, werkt het ook verbindend. In een individualistische en gehaaste cultuur is het erg ondersteunend om in een groep te ‘onthaasten’ en je leven te verdiepen. We besteden aandacht aan hedendaagse uitdagingen, lastigheden, mogelijkheden en dieperliggende verlangens. Dit helpt je om je intenties en visie weer scherp te krijgen. De sangha dient de basisfunctie van mindfulness: ‘herinneren’ om met nieuwsgierigheid en mildheid aandachtig aanwezig te zijn.