Mini-expo en workshop Black Barbies van Mylo Freeman in de Bibliotheek LocHal

Informatie
Datum:
26 mei 2024
-
27 juli 2024
Prijs: gratis
Locatie:LocHal

Van 1 mei t/m 1 juli is bij de Bibliotheek LocHal de verzameling Black Barbies te zien van Mylo Freeman. En op 26 mei om 13.30 uur vertelt zij over deze Barbiecollectie, leest voor uit eigen werk en gaat met kinderen aan de slag om een toffe outfit voor Barbie te maken.

Mylo Freeman
De Nederlands-Amerikaanse kinderboekenmaker, kunstenaar en verzamelaar Mylo Freeman is 10 jaar geleden begonnen met haar verzameling van Black Barbies. Met deze unieke collectie van bijna 150 poppen kwam ze op het idee om een reizende expositie te houden. “Ik heb als kind nooit een zwarte Barbie gezien, tien jaar geleden zag ik m’n eerste zwarte Barbie en was gelijk verkocht”. De Black Barbies expositie is in de lijn van haar boeken over het prinsesje Arabella, om onder kinderen meer bewustzijn te creëren over inclusiviteit. Deze expo is van 1 mei t/m 1 juli te zien op de Jeugdafdeling van de Bibliotheek LocHal.

Workshop
Op 26 mei om 13.30 uur leest Mylo voor uit haar boeken over Prinses Arabella, vertelt meer over haar Barbiecollectie en wil ook heel graag meer horen over jouw Barbie(s). Neem dan ook vooral je eigen Barbie mee! En heeft jouw vader/moeder/opa/oma/broertje/zusje een Barbie? Neem deze ook allemaal mee. Mylo zal die middag ook live een mooie Barbie-tekening maken zoals alleen zij dat kan waarna jij vervolgens zelf aan de slag gaat om je eigen Barbie outfit te ontwerpen. De workshop is gratis maar je moet wel even van te voren aanmelden bij de Bibliotheek LocHal. Kijk daarvoor even in de agenda (26 mei) op www.bibliotheekmb.nl.