Agenda

Memento Mori

Miniatuurvoorstelling Mia Kermis in De Nieuwe Vorst

Wanneer: 5 augustus 2021 van 20:30 tot 22:00 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: Vanaf €8,50
Bestel tickets

Miniatuurvoorstelling Mia Kermis in De Nieuwe Vorst

Met zelfgemaakte poppen en tekeningen vertelt Claes het woordeloze verhaal van Mia Kermis, een vondeling die opgroeit en op zoek gaat naar zichzelf, om zo zelf te kunnen groeien.

Meer informatie.

Vlakbij het vroegere huis van theatermaker Stefanie Claes is een vondelingenluik. Het is een plek die haar mateloos fascineert. Het beeld van een pasgeboren kind zonder aantoonbare wortels is het begin van dit verhaal. In oude stadsarchieven wordt een vondeling beschouwd als iemand zonder verleden. Maar iedereen komt ergens vandaan. Claes gaat in Mia Kermis op zoek naar de betekenis van het verleden voor je heden en toekomst.

‘Ik vond in oude stadsarchieven de volgende uitspraak: ’de vondeling heeft strikt genomen geen verleden’. Door deze uitdrukking werk ik geraakt en ik wil ze eveneens meenemen in deze voorstelling.’

Een intieme, hartverwarmende miniatuurvoorstelling zonder woorden, een ode aan alle vondelingen en aan de verbeelding en nieuwsgierigheid naar onze oorsprong. Meer informatie vind je op de website. 

Locatie