logo
Laden Evenementen

Mout Bierfestival in het Tilburgse Spoorpark

Informatie
Datum:
28 mei 2022
Tijd:
13:00 tot 23:59
Prijs: €9,5
Locatie:Spoorpark
mout bierfestival

Mout Bierfestival keert van donderdag 26 mei t/m zondag 29 mei 2022 terug naar het Spoorpark in Tilburg. Na een aangepaste editie vorig jaar, is het programma dit jaar uitgebreid met onder andere livemuziek in samenwerking met Poppodium 013, verschillende lokale, nationale en internationale brouwerijen, bierworkshops én er is zelfs een speciale première van een Tilburgse documentaire over vrouwen die bierbrouwen. Lees snel verder. 

De early beer-tickets zijn inmiddels uitverkocht, reguliere tickets zijn te koop via de website.

Tientallen brouwerijen, honderden bieren

Marcel Borghart – programmeur brouwerijen van het festival – is blij dat Mout Bierfestival 2022 onder normale omstandigheden door kan gaan. “Het is heerlijk om weer lekker langs de standjes van verschillende brouwerijen te kunnen struinen, hun verhalen te horen en natuurlijk hun bieren te proeven. Uiteraard mag je de bieren van de heren van Rock City uit Amersfoort niet missen, evenals de prachtige bieren van het Amsterdamse Two Chefs Brewing en de Tilburgse brouwerij De Man. Uit het buitenland verwelkomen we de toppers van Maltgarden en Nepomucen.”

Op Mout Bierfestival Tilburg zijn verschillende brouwerijen fysiek aanwezig met een eigen vaste tap en allerlei specials in het assortiment. Zo zijn de lokale brouwerijen Kraftbier, Brouwerij De Man en De Blauwe IJsbeer uit Tilburg, en Brouwerij Nicolaas uit Goirle aanwezig.

Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de beste speciaalbieren, afkomstig van verschillende Nederlandse brouwerijen zoals Two Chefs Brewing, Hooglander, Brouwerij Dockum, Brouwerij Blitz en meer. Ook de internationale brouwerijen worden volop vertegenwoordigd, met onder andere Maltgarden, Nepomucen en Mikkeller. Het assortiment is uitgebreid met een speciale blikbierenbar waarbij een groot aanbod aan bijzondere blikbieren te vinden is.

Première documentaire

Dit jaar is er ook een speciale première te bewonderen op Mout Bierfestival 2022. De Tilburgse documentaire ‘De Vrouwen Achter het Bier’ wordt getoond op groot scherm. In deze documentaire – gemaakt door maker Semmi Langenhuijsen en bierbrouwer Kiki van Beerendonk – wordt er een podium gegeven aan vrouwen in de bierwereld. Verschillende onderwerpen uit de wereld van het bierbrouwen komen aan bod, gezien door de ogen van de vrouw.

Bierproeverijen

Bezoekers kunnen hun liefde voor het combineren van smaken en bierkennis verbreden met speciale workshops. Biersommelier Arvid Bergström is elke dag aanwezig met de meest uiteenlopende proeverijen. Hierin combineert hij onder andere bier met lekker eten, zoals vlees van de barbecue, bijzondere kazen of aparte vega-combinaties, en geeft hij een zeer inhoudelijke workshop over de verschillen tussen alle biersoorten.

Muziek

Bij een festival hoort natuurlijk muziek. Ook bij Mout Bierfestival. Van bluegrass-muziek verzorgd door The Cowpokes tot dansen op een allround ska-show van het Bredase Skippabeat, elke dag is er een gevarieerd muziekaanbod. In samenwerking met Poppodium 013 zal het podium op zaterdag zelfs gevuld worden met lokale helden, zoals singer-songwriter Jeroen Kant. Tussendoor kan er geproost en gedanst worden met de lekkerste hitjes op vinyl, verzorgd door De Platenbus. De volledige line-up check je op de website.

Food & samenwerking met Untappd

Van bier drinken krijg je honger. Daarom kunnen bezoekers op Mout Bierfestival genieten van zowel heerlijke borrelhapjes als een stevige avondmaaltijd. Voor de liefhebbers is er zelfs de mogelijkheid om zelf te barbecuen! Er zijn vlees of vegetarische barbecue-pakketten verkrijgbaar die op een van de aanwezige barbecues of grillplaten zelf bereid kunnen worden!

Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeler & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er een speciale live-experience ruimte waar je alle ins en outs kunt ontdekken van Untappd. Kortom, het belooft een editie te worden waar alles uit de kast getrokken wordt.

Kaarten Mout Bierfestival

Tickets voor Mout Bierfestival 2022 zijn al verkrijgbaar voor €9,50,- (inclusief €2,- borg en exclusief €1,50 servicekosten). Bestel je kaarten via de website en zorg dat je dit bierfestival niet mist. Foto’s checken van een eerdere editie? Check het foto-album op onze website.