Laden Evenementen

Mundial Korvel op het Korvelplein

Informatie
Datum:
10 juli 2022
Tijd:
14:00 tot 22:00
Prijs: Gratis
Locatie:Korvelplein
mundial korvel

Op zondag 10 juli is het zover en wordt er op het Korvelplein groots uitgepakt met Mundial Korvel. Het gaat een kleurrijk festival worden voor jong en oud. De entree is gratis. Lees snel verder. 

Kom genieten van de muziek, ontdek, speel, plant een zaadje en proef de smaak van de Korvel.

Over Mundial Korvel

Mundial Korvel verbindt mensen uit Tilburg en omstreken met elkaar. Bij dit festival komen verschillende culturen, gebruiken en idealen samen. We maken kennis met elkaar en elkaars cultuur op een speelse en gezellige manier. Muziek, eten en gebruiken van allerlei culturen zijn te beleven op Mundial Korvel!

Mundial Korvel is een initiatief van ondernemersvereniging Korvel Vooruit. De vereniging wil het multiculturele karakter van de Korvelseweg een mooi plekje geven. Iedereen mag er zijn en dit festival wordt daar een vertaling van. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Kom bijvoorbeeld knutselen bij het Vlieg op! Atelier van Shirley.

De naam Mundial komt je wellicht ook wel bekend voor? Mundial Korvel stamt dan ook af van het oer-Tilburse festival Mundial! Dit in 1988 opgerichtte festival vond lange tijd plaats in het Leijpark. Toen heeft het festival ook nog de eerste vier jaar bestaan onder de naam Derde Wereld Festival. Het wereldse karakter van Mundial is sindsdien gebleven, ook toen het later naar de Spoorzone verhuisde. Maar sinds het tekort aan subsidies in 2018 en daarbij het verdwijnen van het festival is er weer veel behoefte aan een culturele, muzikale bijeenkomst in Tilburg. Daarom dus weer als vanouds: Mundial door en voor Tilburg. Welkom op Mundial Korvel!

Meer informatie

Wil je meer weten over het programma? Of wil je vrijwilliger worden op het festival? Check dan snel de website en volg Mundial Korvel op Facebook