Agenda

Eli Keszler

Museum De Pont x Draaimolen: Eli Keszler

Wanneer: 5 maart 2020 van 17:00 tot 20:00 Waar: De Pont Tilburg Museum voor Hedendaagse Kunst Entree: Gratis

Museum De Pont x Draaimolen: Eli Keszler

Draaimolen en Museum De Pont staan beide bekend om een gedeelde passie voor kunst en experiment. Deze twee organisaties slaan de handen ineen voor een event op 5 maart in de tentoonstellingsruimte van Museum De Pont.

Eli Keszler

De Pont en Draaimolen zijn een jaar geleden de dialoog met elkaar aangegaan om te onderzoeken waar creatieve inzichten elkaar kunnen raken. Dit heeft geresulteerd in een pilot samenwerking waar de partijen hun krachten zullen bundelen op 5 maart. Tijdens dit kick-off event worden de bezoekers uitgenodigd voor 3 korte concerten in de grote tentoonstellingsruimte van Museum De Pont. De hoofdact van dit concert is de uit New York afkomstige experimentele percussionist, componist en visueel artiest Eli Keszler. Zijn muziek en installaties verschenen eerder al in kunstinstituten over de hele wereld zoals The Barbican’s LSO St Lukes London en The Whitney Museum New York maar ook op festivals als Unsound in Krakau en CTM in Berlijn.

Het hedendaagse kunst museum De Pont, dat gevestigd is in een voormalige wolspinnerij, loopt voorop in de Nederlandse kunstscene en toont werken van gerenommeerde beeldende kunstenaars als Anish Kapoor, David Claerbout, Tacita Dean, Fiona Tan, James Turrell en Bill Viola sinds het museum haar deuren opende in 1992.

Extra informatie

Het evenement is gratis te bezoeken en zal plaatsvinden op 5 maart in Museum De Pont, Tilburg. De Pont is gratis te bezoeken op donderdagen tussen 17:00 en 20:00. Meer informatie is te vinden op de website van Draaimolen.

Locatie

Reageer op dit bericht