Laden Evenementen

Nach Van Van Dance Company met voorstelling ‘Cellule’ bij De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
18 februari 2022
Tijd:
20:30 tot 22:00
Prijs: €22,

Op vrijdag 18 februari komt Nach Van Van Dance Company naar De Nieuwe Vorst met de voorstelling: ‘Cellule’. De voorstelling start om 20:30 uur maar de zaal zal al wat eerder open zijn zodat je alvast plaats kunt nemen. Interesse? Lees snel verder!

De voorstelling

Bij toeval kwam Française Anne-Marie Van – alias Nach – op 22-jarige leeftijd in contact met ‘krump’, de heel vrije en energieke hiphopstijl die begin deze eeuw ontstond na de rassenrellen in Los Angeles. Op uiterst expressieve wijze geven Afro-Amerikaanse jongeren via deze dansstijl uiting aan de meest rauwe emoties.

De straat werd haar leerschool en ontmoetingen met onder meer de Algerijnse choreograaf Heddy Maalem en de Franse hiphoppionier Bintou Dembélé stimuleerden haar vervolgens om krump te voeden met invloeden uit andere dans- en kunstvormen. Ze nam les in de traditionele Indiase dans kathakali, verdiepte zich in onder meer flamenco, fotografie, poëzie, audiovisuele kunsten, experimentele film en muziek, en ontwikkelde zo een totaal eigen stijl, waarbij ze de straat gaandeweg verwisselde voor het theater.

Extra informatie

Lijkt het jou gaaf om deze voorstellig te bezoeken? Dat kan! Bestel gemakkelijk je kaarten via de website. Kosten hiervan zijn €22,- en personen van 27 jaar en jonger betalen slechts  €12,50. De voorstelling start om 20:30 uur maar de zaal zal al wat eerder open zijn zodat je alvast plaats kunt nemen.

Stappegoor Tilburg