Laden Evenementen

Nationale Voorleesdagen: 3x online voorleesplezier

Informatie
Datum:
25 januari 2022 00:00
-
05 februari 2022 00:00
Prijs: Gratis

Duik samen met je kind al lezend, spelend én zingend in een vrolijk voorleesverhaal – het kan tijdens de Nationale Voorleesdagen (25 januari tot en met 5 februari 2022). De Bibliotheek verrast peuters, kleuters en hun ouders die week met een spannend online voorleesavontuur, leuke voorleestips én een monsterlijk welkomstcadeautje!

Op avontuur met elfje en vos

Als het buiten donker is en de bibliotheekdeuren sluiten, ontwaakt de dappere boself Elfira. Tussen de kinderboeken ontmoet ze haar bosvrienden: de kleine mol, rupsje nooitgenoeg en vogel Coco. Elke avond vindt ze een nieuw avontuur om aan hen voor te lezen. En nu komt het… tijdens de Nationale Voorleesdagen kun jij meekijken!

Op zondagochtend 30 januari leest Elfira online voor uit Vos gaat een stukje rijden, één van de boeken in de nieuwe Prentenboeken Top 10. Meld je nu (gratis) aan, dan ontvang je via mail een link om thuis gezellig mee te kijken naar dit online voorleesavontuur!

Volop voorleesinspiratie online

Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en is een reuzegezellig ouder- kindmomentje. Zo worden kleintjes grote lezers! Ben je op zoek naar leuke, nieuwe voorleesboeken? Loop gewoon eens binnen in de Bibliotheek, daar helpen ze je graag op weg. En kijk eens naar de Prentenboeken Top 10 op de website van de bieb. Daar staat ook een nieuwe aflevering van het Spoorleesjournaal, een video voor ouders waarin lees- en mediaconsulent Michelle laat zien hoe je ook thuis van voorlezen echt een feestje maakt.

Nog een kijktip voor wie open-minded wil opvoeden, met waardering voor diversiteit: de online talk Opgroeien in kleur. Hierin vertelt schrijver en onderzoeker Judi Mesman: vanaf welke leeftijd ontstaan vooroordelen eigenlijk? En bestaat er zoiets als ‘kleurenblind’ opvoeden? Kijk voor mooie boekentips voor de allerkleinsten ook eens naar het Instagramaccount Inclusieve Kinderboekenclub.

Monsterlijk leuk vingerpopje cadeau

Is je kind nog geen lid van de bibliotheek? Meld je peuter of kleuter dan gratis aan tijdens de Voorleesdagen, dan krijg je een leuk vingerpoppetje cadeau!
(Maar het leukste cadeau is natuurlijk dat je kind jarenlang gratis kan genieten van boeken, films en leuke doe-activiteiten).

Lokale bibliotheken

Bekijk de website’s van jou lokale bibliotheek voor de evenementen van de nationale voorleesdagen.