Laden Evenementen

Nederlands Dans Theater 2 in de Schouwburg Concertzaal

Informatie
Datum:
09 november 2022
Tijd:
20:15 tot 20:15
Prijs: €32.50
Locatie:Schouwburg Tilburg
Nederlands Dans Theater 2

Laat je op woensdag 9 september verrassen door drie verschillende dansstukken van het Nederlands Dans Theater 2 in de Schouwburg Concertzaal. De voorstelling Now here, Now always toont drie dansstukken die om virtuositeit en expressie vragen van de NDT 2-dansers, met werken van Marco Goecke, Alexander Ekman en Andrew Skeels. 

The Big Crying is misschien wel Marco Goecke’s meest persoonlijke werk waar hij in de herfst van 2020 aan begon, kort na de dood van zijn vader. “Het is een stuk over afscheid nemen en over alles wat we achter moeten laten”, zegt Goecke. De bewegingstaal van The Big Crying is hoekig, pulserend en explosief in een overweldigend kruisvuur op muziek van Tori Amos; nerveuze, trillende armbewegingen als fladderende vlindervleugels vangen de onpeilbare emotie van rouw.

Toen Alexander Ekman in 2010 Cacti maakte, was het voor de choreograaf belangrijk dat het werk zowel een grote dosis humor als een kritische noot zou bevatten. Zestien dansers staan gevangen op enorme tegels, terwijl ze rennen, vallen, kronkelen en proberen te ontsnappen aan hun onzichtbare gevangenissen, om uiteindelijk elk een cactus te bemachtigen. Wat betekent dit allemaal? Cacti is een vrolijke parodie op de grotere excessen van de danskunst. Een strijkkwartet op het podium speelt muziek van Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven en Franz Schubert.

De Canadese choreograaf Andrew Skeels creëerde werk voor grote gezelschappen als het Ballet du Grand Théatre de Geneve en TanzTheater International Festival Hannover. Deze wereldpremière is tevens zijn eerste werk voor het Nederlands Dans Theater.

Meer informatie

Het programma is als volgt:

Marco Goecke: The Big Crying | Andrew Skeels: Wereldpremière | Alexander Ekman: Cacti

De ticketprijs varieert van €12.50 tot €32.50.