Laden Evenementen

Nederlands Dans Theater in Schouwburg Tilburg

Informatie
Datum:
28 april 2022
Tijd:
20:15 tot 23:30
Prijs: €12,50

Het Nederlands Dans Theater is een internationaal gezelschap gevestigd in Den Haag en legt zich toe op moderne dans. In de nieuwe voorstelling Sudden en Suspended komen drie verschillende dansstukken op een avond aan bod. NDT2, het jeugdgezelschap van het Nederlands Dans Theater, presenteert een wereldpremière van choreograaf Edward Clug, nieuw werk van Tiffany Tregarthen en David Raymond, en de veelgeprezen IMPASSE van Johan Inger. NDT2 is in de schouwburg te zien op donderdag 28 april.

Het NDT ontstond toen 16 dansers van het Nederlands Ballet zich in 1959 afscheidden. Ze waren het niet eens met het huidige beleid en vormden daarom een nieuw dansgezelschap. In de beginperiode staat het NDT vooral bekend om haar combinatie van klassieke dans en Amerikaanse, moderne dans en boekt zowel nationaal als internationaal succes. Wereldberoemd choreograaf Jiří Kylián weet de reputatie van NDT internationaal stevig te verankeren, waarna NDT2 en NDT3 opgericht worden. De voorstelling bevraagt het vermogen om kracht te vinden in de verbeelding. Met vloeiende bewegingen en strakke ritmes is het een bloedstollend en hysterisch stuk dat zorgt voor een toenemend gevoel van urgentie.

Verkoopinformatie

Het concert is te zien op donderdag 28 april om 20:15 uur in Schouwburg Tilburg. Tickets zijn te koop vanaf €12,50 en kun je hier vinden. Of je kunt bellen naar: 013 – 543 22 20.