Agenda

Nederlands Saxofoon Festival bij Fontys Hogeschool voor Kunsten

Wanneer: 6 december 2019 om 13:30 uur tot 15 december 2019 om 18:00 uur Waar: Fontys Hogeschool voor Kunsten

Nederlands Saxofoon Festival bij Fontys Hogeschool voor Kunsten

Van 6 tot 15 januari zal aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten de tweede editie van het Nederlands Saxofoon Festival plaatsvinden. 

Saxofonisten

Gerenomeerde saxofonisten en ensembles zoals Philippe Portejoie (Frankrijk), Lev Pupis (Slovenië), Pawel Guznar (Polen), Christoph Enzel (Duitsland) en het Raschèr Saxophone Quartet komen naar Tilburg. Naast masterclasses geven zij ook concerten, waarin zij een combinatie spelen van eigen repertoire en werken van Nederlandse componisten.

Hoofdvakdocenten

Natuurlijk geven ook de hoofdvakdocenten Paul Weiling, Ties Mellema en Andreas van Zoelen acte de presence. Verder zijn er bijdragen van Maarten Ornstein en Leo van Oostrom, de nestor van de Nederlandse saxofoon. Van Tilburgse bodem is er het Kessels Saxofoon Kwartet, dat dit jaar zijn 20 jarig bestaan viert, en hier tijdens het festival voor de eerste keer bij stil staat.

Handige informatie:

  • Van maandag 6 tot woensdag 15 januari 2020
  • Entree: de meeste concerten zijn gratis toegankelijk
  • Het programma
  • Meer info

Hoogtepunten zijn het concert door het Raschèr Saxophone Quartet als solist bij philharmonie zuidnederland op 8 januari in Concertzaal Tilburg, en het slotconcert op 15 januari in Paradox door RIOT.

Locatie

Reageer op dit bericht