Laden Evenementen

Nederlandse Reisopera door La Traviata in de Schouwburg

Informatie
Datum:
08 december 2022
Tijd:
20:15 tot 21:45
Prijs: €22
Locatie:Schouwburg Tilburg

Hoe kun je worden wie je werkelijk bent? In deze bewerking van Verdi’s bekende operaklassieker volgen we de innerlijke zoektocht en strijd tegen vooroordelen van transvrouw Orlando/Violetta. Dit is niet slechts een ingekorte versie van de bekende opera: regisseur Dorike van Genderen heeft een nieuw verhaal gecreëerd rond de figuur van Violetta, geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Lili Elbe, een van de eerste mannen die in de jaren ’30 geslachtsveranderende operaties onderging.

Over de voorstelling

We maken kennis met Orlando/Violetta (nog in mannengedaante) en haar vrouw Annina. Op een feest maakt Violetta kennis met de aantrekkelijk Alfredo Germont, die al maanden heimelijk verliefd is op Violetta. Ze is erg gecharmeerd van Alfredo, maar wijst een relatie in eerste instantie af omdat zij haar transitie naar vrouw nog niet afgerond heeft. Toch vallen Violetta en Alfredo uiteindelijk voor elkaar. Alfredo’s vader keurt de relatie echter wel af… Rond het ziekbed van Violetta verzamelen zich alle personages in haar leven. Violetta weet dat ze stervende is, maar ze is niet bedroefd. Ze is nu immers wie ze al die jaren al werkelijk was.

Meer info

De voorstelling begint om 20:15 uur en eindigt om 21:45 uur. Op de eerste rang kost een ticket €27,50, op de tweede €22,00 en op de derde rang €19,50. Ben je onder de 26 jaar? Dan kost een ticket €12,50. Tickets bestellen? Klik hier.